3

Mi mundo lukioon

Mukaansatempaava espanjan sarja lukioon!

Mi mundo -sarja on tehty oppijaa varten

Mi mundo -sarja tutustuttaa opiskelijat kiehtovaan espanjankieliseen maailmaan. Sarjan keskeisenä ajatuksena on, että espanjaa harjoitellaan todellisia käyttötilanteita varten. Tekstien aihepiirit ovat lähellä nuorten elämää, ja kielen oppiminen yhdistyy omaan arkeen. Aitoa arkipäivän espanjaa opitaan muun muassa blogitekstien, videoblogien, pikaviestiketjujen ja soittolistojen välityksellä.

Selkeä oppimateriaali, jonka avulla on helppo oppia

Materiaali on runsas. Sisällöt on jaettu erillisiin osioihin, ja opittavat asiat on esitetty selkeästi. Digikirjoissa on mukana kattava kertausosio perusasioiden harjoitteluun.

Eri tekstilajeja on käytetty monipuolisesti

Käytössä on muun muassa blogitekstejä, videoblogeja, pikaviestiketjuja ja soittolistoja. Autenttinen videoblogi espanjalaisesta Evasta monipuolistaa oppimista.

Espanjankielinen maailma kattavasti edustettuna

Sarjassa vieraillaan espanjankielisissä maissa ympäri maailman. Teksteissä tutustutaan eri maiden kulttuureihin, ja äänitteillä on mukana espanjankielisen maailman eri kielivariantteja.

Jatkuva arviointi on kiinteä osa oppimateriaalia

Kielitaidon edistymistä voi arvioida säännöllisesti, ja portfoliotehtävät mahdollistavat jatkuvan arvioinnin.

Tutustu Mi Mundoon

.

 

.

Sarjan tekijät

Mi mundo 1–2: Sini Heino, Heidi Järvinen, Katja Kemppainen, Javier Lázaro Ramos ja Belén Rambla Lop

Mi mundo 3–4: Sanna Haltia, Sini Heino, Anni Kallio, Katja Kemppainen ja Javier Lázaro Ramos

Mi mundo 5–6: Sanna Haltia, Sini Heino, Heidi Järvinen, Anni Kallio, Katja Kemppainen ja Javier Lázaro Ramos

Mi mundo 7–8: Sini Heino, Heidi Järvinen, Salli Nurminen ja Javier Lázaro Ramos

Arviointi Mi mundo -sarjassa

Katja Kemppainen kertoo, miten sarjassa on huomioitu oppimisen arviointi.

Katso video »

Motivointi Mi mundo-sarjassa

Anni Kallio kertoo, miten Mi mundo-kirja sarja motivoi nuoria opiskelemaan espanjaa ja käyttämään sitä muuallakin kuin oppitunnilla.

Katso video »

Katso kaikki Mi mundo -videot »

Mitä sarjaan kuuluu?

Opiskelijalle

Painetut oppikirjat

Sarjaan kuuluu Mi mundo 1–2 ja Mi mundo 3–4 yhdistetyt teksti- ja tehtäväkirjat, jotka soveltuvat lukion B2/B3-espanjan opetukseen. Mi mundo 5–6 ja Mi mundo 7–8 ovat saatavilla ainoastaan digitaalisina. 

Mi mundo 1–2

Mi mundo 1–2 -oppimateriaalissa espanjan kieleen ja espanjankieliseen kulttuuriin tutustutaan yhdessä Ruta Tucán -seikkailumatkalle lähtevien nuorten kanssa. Rauhallinen etenemistahti antaa aikaa iloita opitusta ja motivoi jatkamaan opintoja. Espanjalaisen Evan videoblogi tarjoaa kiinnostavaa tietoa espanjalaisten nuorten arjesta ja elämästä. 
Kirjan kappaleissa harjoitellaan muun muassa tervehdyksiä, esittäytymistä, perheestä kertomista, kahvilassa ja ravintolassa tilaamista, tien kysymistä sekä vaatekaupassa asioimista.

Mi mundo 3–4

Mi mundo 3–4 -oppimateriaalissa Ruta Tucán -seikkailumatka saa jatkoa Atlantin toisella puolella Meksikossa ja Kuubassa. Espanjalaisen Evan videoblogissa muun muassa vieraillaan Evan kodissa ja osallistutaan yllättävään haasteeseen. 
Kirjan kappaleissa harjoitellaan muun muassa hyödyllisiä viestintätilanteita puhelimitse ja sähköpostitse, arjesta ja harrastuksista kertomista, taksin tilaamista, lentokentällä asioimista, majoituspaikan varaamista sekä menneistä tapahtumista kertomista.

Mi mundo 5–6

Mi mundo 5–6 -oppimateriaalissa espanjan opiskelua jatketaan espanjalaisen Ainhoan, kuubalaisen Erneston sekä uuden tuttavuuden, perulaisen Rosan seurassa. Kirjassa käsitellään terveyteen ja hyvinvointiin, eri elämänvaiheisiin sekä espanjankieliseen kulttuuriin ja historiaan liittyviä aiheita. Kappaleiden teemoihin syvennytään muun muassa Tres puntos -podcastissa ja chileläisen sirkustaiteilijan videohaastattelussa. 

Mi mundo 5–6 -oppimateriaalin kertauskappaleet mahdollistavat opittujen rakenteiden ja sanaston syventämisen. Kertauskappaleiden tehtäviä voidaan helposti soveltaa myös osana jatkuvaa arviointia.

Kirjan kappaleissa harjoitellaan muun muassa käskyjen ja neuvojen antamista, ihmisten ja asioiden kuvailua, elämänvaiheista kertomista, historiallisista ja yhteiskunnallisista tapahtumista kertomista sekä toiveiden ja mahdollisuuksien ilmaisua.

Mi mundo 7–8

Mi mundo 7–8 oppimateriaali on saatavilla vain digitaalisena. Aihepiireissä keskitytään opiskeluun koulussa sekä mahdollisiin jatko-opintoihin, työelämään ja tulevaisuudensuunnitelmiin, käsitellään ajankohtaisia aiheita, tutustutaan kohdekielisiin medioihin ja harjoitellaan lähdekritiikkiä.

Digikirja

Digikirja on tehokas työkalu espanjan opiskeluun, sillä digikirjassa on kaikki, mitä opiskeltavien aihepiirien sisäistämiseen tarvitsee. Digikirja sisältää tekstit, sanastot, rakenteiden teorian, tehtävät, äänitteet ja videosisällöt. Tehtävistä saa välittömän palautteen, ja opinnoissa etenemistä ja osaamisen kehittymistä voi seurata Ohjaamossa.

Arttu-sovellus

Arttu-sovelluksen avulla opiskelija voi kuunnella kirjan tekstit ja sanastot sekä katsella videot missä ja milloin tahansa.

Sanastot-sovellus

Sanastot-sovelluksesta löytyvät aakkoselliset sanastot. Sovelluksen avulla sanoja voi harjoitella kätevästi ja hauskalla tavalla. 

Opettajalle

Digiopetusmateriaali

Digiopetusmateriaalissa kaikki tarvittava on yhdessä paikassa. Helppokäyttöinen kokonaisuus sujuvoittaa suunnittelua ja säästää aikaa tärkeimmälle: opiskelijoiden kanssa yhdessä tekemiselle. Runsas digiaineisto rikastaa opetusta erilaisilla tehtävillä ja mahdollistaa eriyttämisen. Kokeile Mi mundo 1–2 -demoa »

Arviointi

Sarja sisältää sekä digitaaliset kokeet että Abitti-kokeet. Digitaalisten kokeiden avulla voi koostaa ja järjestää valmiista tehtäväpankista haluamansa kokeen.

Äänitiedostot

Sarjaan kuuluu ladattavat äänitiedostot, jotka löytyvät Kampuksesta sarjan tuotteiden aloitussivuilta. 

Tutustu tuotteisiin

Mi mundo 1–2

Mi mundo 1-2 (LOPS 2021) sisältää B3-espanjan moduulien VKB31 Perustason alkeet 1 sekä VKB32 Perustason alkeet 2 sisällöt. Ensimmäisessä moduulissa opiskelijan tavoitteena on hahmottaa uuden kielen suhde aiemmin opiskelemiinsa tai osaamiinsa kieliin sekä hyödyntää omaa kielellistä repertuaariaan, löytää itselleen sopivia keinoja oppia ja opiskella kieltä sekä hahmottaa kohdekielen asemaa maailmassa. Toisessa moduulissa harjoitellaan oman lähipiirin ja arjen kuvailua, sosiaalisia kohtaamisia arkisissa tilanteissa sekä tavanomaisissa asiointitilanteissa.

  • Mi mundo 1–2 -digikirja, julkaistu
  • Mi mundo 1–2, julkaistu

Mi mundo 3–4

Mi mundo 3-4 (LOPS 2021) sisältää B3-espanjan moduulien VKB33 Perustason alkeet 3 ja VKB34 Perustaso 1 sisällöt sekä B2-espanjan moduulien VKB21 Perustason alkeet 3 ja VKB22  Perustaso 1 sisällöt. Moduuleissa harjoitellaan sosiaalisia kohtaamisia arkisissa tilanteissa sekä tavanomaisissa asiointitilanteissa. Keskeisiä sisältöjä ovat vapaa-ajan vietto, harrastukset ja koulu, lisäksi tutustutaan kohdekielen maantieteelliseen levinneisyyteen ja kohdekielen variantteihin, arjen tapoihin ja traditioihin sekä vertaillaan kulttuurieroja.

  • Mi mundo 3–4 -digikirja, julkaistu (näyteaineisto nähtävillä Kampuksessa)
  • Mi mundo 3–4, julkaistu

Mi mundo 5–6

Mi mundo 5-6 (LOPS 2021) sisältää B3-espanjan moduulien VKB35 Perustaso 2 sekä VKB36 Perustaso 3 sisällöt sekä B2-espanjan moduulien VKB23 Perustaso 2 ja VKB24  Perustaso 3 sisällöt. Moduuleissa keskitytään hyvinvointiin ja terveyteen sekä eri elämänvaiheisiin, lisäksi kulttuuriaiheita kieli- ja kulttuurialueelta, ajankohtaisia kulttuuriaiheita lisäksi mukana on opiskelijoiden oman mielenkiinnon perusteella luovaa toimintaa.

  • Mi mundo 5–6 -digikirja, julkaistu

Mi mundo 7–8

Mi mundo 7-8 (LOPS 2021) sisältää B3-espanjan moduulien VKB37 Perustaso 4 sekä VKB38 Perustaso 5 sisällöt sekä B2-espanjan VKB26 perustaso 4 ja VKB26 perustaso 5 sisällöt. Moduuleissa keskitytään opiskeluun koulussa sekä mahdollisiin jatko-opintoihin, työelämään ja tulevaisuudensuunnitelmiin, käsitellään ajankohtaisia aiheita, tutustutaan kohdekielisiin medioihin ja harjoitellaan lähdekritiikkiä. Mi mundo 7–8 ilmestyy vain digitaalisena.

  • Mi mundo 7–8 -digikirja, julkaistu

Yo-kertaus Espanja

Lisenssi sisältää myös Yo-kertaus espanjan.


Näin tutustut digimateriaalien näyteaineistoihin »

Katso lukion tuotteiden hinnat täältä »

Valitse tarpeisiisi sopiva lisenssi

12 kk lisenssi

Lisenssiä voi käyttää joustavasti läpi lukuvuoden. Lisenssi sisältää sarjan kaikkien moduulien materiaalit opiskelijalle ja opettajalle.

  • Moduulien 1—8 & yo-kertaus digikirjat
  • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.

Tutustu verkkokaupassa»

3 kk lisenssi

Kolmen kuukauden lisenssi sopii hyvin esimerkiksi yksittäisen moduulin suorittamiseen tai ylioppilaskirjoituksiin valmistautumiseen.

  • Moduulien 1—8 & yo-kertaus digikirjat
  • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt.

Tutustu verkkokaupassa»

Katso sarjaesittelyn tallenne

Tästä virtuaalitilaisuuden tallenteesta pääset tutustumaan sarjaan paremmin. Tilaisuudessa on mukana sarjan tekijät Sini Heino ja Salli Nurminen.

Katso virtuaalitilaisuuden tallenne tästä» 

Katso käyttäjäkoulutus

Käyttäjäkouluksessa kuulet vinkkejä sarjan käyttöön opetuksessa.

Katso koulutus tästä» 

Haluatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä