3

Licht an!

Sytyttävä sarja yläkoulun A1- ja A2-saksaan

Sarjan esittely

Innostava ja toiminnallinen sarja yläkoulun A1- ja A2-saksaan

Licht an! on yläkoulun A1- ja A2-saksan sarja, joka on laadittu oppilaslähtöisesti uuden opetussuunnitelman mukaan. Pelillisyys, autenttiset videot ja oppilaille läheiset aihepiirit innostavat saksan kielen opiskeluun.

Kielitietoisuus ja monikielisyys huomioidaan sarjassa kaikissa kielen osa-alueissa. Rakenteiden oppimisessa ja harjoittelemisessa keskitytään erityisesti viestin välittymiseen. Ryhmäyttävät tehtävät ja toiminnallisuus luovat luokkaan kannustavan yhdessä toimimisen ilmapiirin. Digitaalisuus on keskeinen ja luonteva osa oppimista ja auttaa nuorta kielitaidon kehittämisessä.

Humoristinen kuvitus ja ajankohtainen näkökulma saksankieliseen kulttuuriin tempaavat nuoren mukaansa matkalle saksan kieleen.

Tuoteperheeseen kuuluvat painetun kirjan ja digikirjan lisäksi digilisätehtävät, digiopetusmateriaali, Kompassi-digikokeet sekä äänitiedostot.  Arttu-sovelluksella oppilas pääsee katsomaan painetun kirjan video- ja äänisisältöjä, ja sanastosovelluksen avulla on helppo kerrata sanoja.

Licht an! -sarjan vahvuudet

 • innostus saksan opiskeluun  
 • viestinnällisyys 
 • pelillisyys 
 • liikunnallisuus ja toiminnallisuus 
 • ryhmäytyminen 
 • oppilaslähtöisyys 
 • rakenteiden opetus viestinnällisesti 
 • autenttiset vlogit 
 • tekstit ja tehtävät yksissä kansissa

Tekijät

Manuel Ackermann, Heidi Hertell ja Pia Pessi

Kaikki opettajan digimateriaalit nyt samassa paketissa

Yksinkertaistimme opettajan digimateriaalien hankintaa ja hinnoittelua. Saat kaikki oppimateriaalisarjaan sisältyvät opettajan digimateriaalit käyttöösi yhdellä lisenssillä.

Licht an! -sarjan opettajan digimateriaalien lisenssiin sisältyvät:

 • digiopetusmateriaali
 • Kompassi-digikokeet
 • tulostettavat kokeet
 • äänitiedostot.

​Tilaa opettajan digimateriaali suoraan välittäjältä tai sähköpostitse asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@sanomapro.fi).

Tutustu käyttäjäetuihin ja hinnastoon »

Painetut materiaalit

Sarjaan kuuluu yhdistetty teksti- ja tehtäväkirja, jonka soveltuvuus A1- ja A2-opetukseen on mietitty toimivaksi kokonaisuudeksi. Kirjassa on neljä osioita. Streng dich an! on eriyttävä osio, joka sisältää A1-saksan ryhmille tarkoitettuja tekstejä ja tehtäviä, joita on mahdollista käyttää myös A2-ryhmissä. Silloin käsiteltäviä aiheita voidaan valita yhdessä oppilaiden oman kiinnostuksen mukaan.

Tutustu näytesivuihin!

Digitaaliset materiaalit

Licht an! -sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat digiopetusmateriaali, äänitiedostot, Kompassi-digikokeet , digikirja ja digilisätehtävät.

Opettajan digitaaliset materiaalit

Digiopetusmateriaali helpottaa oppituntien suunnittelua, sillä kaikki tarvittava on yhdessä paikassa. Se sisältää tehtävien ratkaisut ja opettajan oppaan, sekä opettajan äänitiedostot ja Kompassi-digikokeet. Aineisto sisältää kirjassa olevien tehtävien lisäksi mm. lisätehtäviä ja kulttuuritietoutta saksankielisistä maista, lisää harjoituksia innostavaan toiminnalliseen kielenoppimiseen (pelit ja leikit) sekä eriyttäviä tehtäviä.

Kompassi-digikokeiden avulla opettaja voi koota kokeen eritasoisista tehtävistä ja halutessaan laatia siihen myös omia tehtäviä.

Oppilaan digitaaliset materiaalit

Painetun kirjan sijaan oppilaille voi ostaa myös digikirjan, joka sisältää äänet ja videot.

Digilisätehtävät tarjoavat lisää harjoituksia oppilaille. Niitä voi tehdä itsenäisesti oman tarpeen mukaan.

Arttu-sovelluksen avulla oppilas voi kuunnella kirjan tekstit ja katsella videot missä ja milloin tahansa.

Sanastosovelluksen avulla sanoja voi harjoitella kätevästi ja hauskalla tavalla. Sanastosovelluksesta löytyy suomi—saksa—suomi-kääntökortit sekä aakkoselliset sanastot.

Tutustu myös