3

Kymppi

Kympin kanssa matematiikan oppiminen on helppoa ja motivoivaa. Kymppi antaa aikaa oivaltaa, oppia ja harjoitella.

Sarjan esittely

Valitse Kymppi, kun haluat oppilaille varman laskutaidon!

Kymppi-sarja on todetusti toimiva kokonaisuus, jonka lähtökohtana on varata oppilaille riittävästi aikaa oivaltaa ja harjoitella matematiikkaa sekä oppia varma laskutaito. Oppilaita motivoimaan ja opettajaa helpottamaan on tehty monipuolinen digitaalinen aineisto. Onnistuneen oppitunnin takaavat digitaalisen opetusmateriaalin havainnolliset opetusanimaatiot, yhdessä tehtävät harjoitukset, havaintovälineet, Pohdittavaa-tehtävät sekä Bingel-pelimaailma.

Kymppi -sarjan vahvuudet

  • Kympissä keskitytään oleelliseen ja aikaa jää harjoittelulle.
  • Perusasioita kerrataan runsaasti matkan varrella, jotteivät ne unohdu.
  • Opettajan ja oppilaan erinomaiset digitaaliset materiaalit auttavat ja motivoivat.
  • Eriyttämiseen on tarjolla runsaasti lisämateriaalia.
  • Sekä oppikirjassa että opettajan oppaassa on paljon toiminnallisia harjoituksia.
  • Ohjelmoinnin ja ohjelmoinnillisen ajattelun harjoitteluun on kaksi lukua jokaisessa oppikirjassa sekä erillinen tuote.

Tekijät

Sari Rinne, Ann-Mari Sintonen, Tuula Uus-Leponiemi ja Markku Uus-Leponiemi

Kuvitus: Timo Kästämä

Tutustu uudistuneeseen Kymppi-sarjaan


 

Painetut materiaalit

Kymppi-sarjan oppilaan painettuihin materiaaleihin kuuluvat oppikirjojen lisäksi Oma Kymppi -kirjat tukea tarvitseville oppilaille ja Super Kymppi -kirjat haastavampia tehtäviä kaipaaville. Viidennelle ja kuudennelle luokalle on myös monivuotiset kirjat, joissa tehtävät tehdään omaan vihkoon.  

Oppikirjojen tuntikohtaiset luvut rakentuvat kahdesta aukeamasta, joista ensimmäisellä uusi asia opetetaan havainnollisin ja omaa oivaltamista tukevin esimerkein. Toisella aukeamalla tehdään perusharjoituksia, vaativampia tehtäviä ja sovelluksia. Harjoitellaan-luvuissa aiemmin opittuja asioita kerrataan ja täydennetään eri näkökulmista.  
 
Opettajan painettuihin materiaaleihin kuuluvat oppikirjoihin liittyvät oppaat, vastaukset ja peruskokeet.

Digitaaliset materiaalit

Opettajan digiopetusmateriaali sisältää sekä Kympin että Oman Kympin kaikki aukeamat monipuolisten rikasteiden kera. Digiopetusmateriaalissa on oppikirjan vastaukset, Opiskellaan-opetusanimaatiot, Harjoitellaan-tehtävät, Pohdittavaa-tehtävät, päässälaskut ja tarinat luettuina, havaintovälineet sekä monisteet tulostettavina. 

Muokattavat kokeet on digitaalinen aineisto, jossa opettaja voi koota oman kokeensa kolmentasoisten tehtävien joukosta. Aineisto sisältää kokeet jokaiseen koealueeseen koko lukuvuodelle. 
 
Jokaiseen Kympin lukuun liittyy tehtäväsarja Bingel-tehtäviä. Tehtävät eriyttävät automaattisesti oppilaan vastausten perusteella.

Kiinnostava Kymppi!

OPS ja Kymppi

Opetussuunnitelman tavoitteet ja miten Kymppi vastaa niihin.

Lue lisää

Kaipaatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä