3

Ajankohtaista

Sanoma tukee Punaista Ristiä – Käynnissä useita muita aloitteita avustustyön tukemiseksi Ukrainassa

Ajatuksemme ovat kaikkien sodasta kärsivien puolella.

Seuraamme tilannetta Ukrainassa syvästi huolestuneina. Sanoma-konserni on tehnyt lahjoituksen Punaisen Ristin humanitaariselle avulle Ukrainassa. Lisäksi Sanoma on käynnistänyt useita paikallisia projekteja ja etsii jatkossakin tapoja tukea avustustyötä ja tarjota konkreettista apua.

Tuemme yhdessä Punaista Ristiä sodan uhrien auttamiseksi. Punainen Risti jakaa perustarvikkeita kuten ruokaa, lääkkeitä ja suojaa sekä lähettää avustustyöntekijöitä Ukrainan sodan konfliktialueille. Yrityksen lahjoituksen lisäksi Sanoman henkilöstölle on avattu oma digitaalinen keräysboksi Suomen Punaisen Ristin lahjoituspalvelussa.

Sanoma Learning -yhtiöt ympäri Eurooppaa tukevat sodan uhreja lukuisten paikallisten aloitteiden kautta. Sota on erityisen lähellä henkilöstöämme Puolassa, jossa sijaitsee yksi suurimmista oppimisalan yhtiöistämme, Nowa Era. Sen työntekijät auttavat pakolaisia esimerkiksi tarjoamalla majoitusta, ja yhtiö tarjoaa työntekijöilleen mahdollisuuden vapaaehtoistyöhön. Nowa Era tekee myös yhteistyötä paikallisen järjestön kanssa jakaakseen lapsille ukrainankielisiä kirjoja erityisesti Puolan itäosissa. Etsimme keinoja auttaa opetusalan tuntemuksen ja oppimateriaalien kautta myös pidemmällä aikavälillä.

Me Sanoma Pro:lla valmistelemme Oppi&ilo-tuotelahjoitusta Suomeen saapuville lapsille paikallisten avustusjärjestöjen kautta. Olemme koonneet opettajille eri asiantuntijoiden ohjeita siihen, kuinka sotaa voi käsitellä lasten ja nuorten kanssa. Koosteen avulla opettajat voivat käsitellä tätä vaikeaa aihetta kouluissa lasten tarpeet huomioiden.

Ajatuksemme ovat kaikkien sodasta kärsivien puolella.

Avainsanat: vastuullisuus
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Kuinka käsitellä vaikeita asioita oppilaiden kanssa?

Vastuullisuus Sanoma Prolla

Balanssi