3

Ajankohtaista

Read Hour – tunti, jolloin koko Suomi lukee

YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää vietetään jälleen 8.9.

Tänä syksynä viidettä kertaa järjestettävä Read Hour -kampanja kasvattaa lukuiloa. Perjantaina 8.9. huipentuva Read Hour tarjoaa lukemiseen innostavaa materiaalia varhaiskasvatukseen, peruskoulun eri luokka-asteille ja kirjastojen käyttöön.

Huolipuheen sijasta tarinoiden iloa

Read Hour -kampanja kannustaa lapsia ja nuoria lukemaan tarjoamalla lukuvinkkejä sekä iloisia hetkiä tarinoiden parissa. Lukemiseen usein liitetyn hyöty- ja huolipuheen sijaan Read Hour nostaa esille lukemisen ilon.

– Tiedämme esimerkiksi, että harrastuksista vain lukuharrastus on selvästi yhteydessä oppilaan osaamiseen ja että vanhempien koulutustaso vaikuttaa lasten ja nuorten lukuintoon. Tällaisella huolipuheella emme kuitenkaan saa lisättyä lukemista, vaan sen sijaan meidän tulee tarjota lapsille ja nuorille lisää mahdollisuuksia innostua lukemisesta, kertoo Read Hourin ohjelmapäällikkö Heidi Enbacka Lasten ja nuorten säätiöstä.

Lasten ja nuorten säätiöstä lähtöisin olevaa Read Houria vietetään Suomen lisäksi myös Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Iso-Britanniassa ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös Tanskassa.

Lukutaito kaiken oppimisen ytimessä

Olemme myös tänä vuonna vahvasti mukana Read Hour -kampanjassa. Kampanja näkyy myös muissa Sanoman eri medioissa.

– Sanoma Pron oppimateriaaleilla on merkittävä rooli monipuolisen lukutaidon vahvistajana. Lukutaito on kaiken oppimisen ytimessä, ja sillä on todella tärkeä rooli nuorten tulevaisuudessa, kuten työelämässä. Read Houriin osallistumalla haluamme innostaa oppilaita lukemaan enemmän, Sanoma Pron markkinoinnista vastaava Petra Hyvärinen sanoo.

Keräsimme opevinkkejä lukutaitoon liittyen

Jos kaipaat lisävinkkejä lukutaitoon liittyen, kokeile listaamiamme opevinkkejä.

Alakoulun vinkit:

Yläkoulun vinkit:

Lukion vinkit:

Read Hour -kampanjan vinkit:

Avainsanat: Lukutaito Read Hour
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Inspiraatiota opetukseen

Konkariopettaja on 20 vuoden aikana nähnyt lukutaidon heikentyvän – onneksi hänellä on konsteja lukuinnostuksen sytyttämiseen

Inspiraatiota opetukseen

Loiston lukuhaaste: Lue kirjallisuutta lukupaikkaa vaihdellen

Opevinkit lukioon

Kirjoittamista inspiroivia young adult -kirjoja