3

Uratarinat

Marja Silenti huolehtii digitaalisten kehitysprojektien sujumisesta

Marja Silentille on tärkeää saada työskennellä omien arvojensa mukaisesti, ja sen työ oppimateriaalien parissa Sanoma Prolla mahdollistaa.

Marja Silenti Sanoma Pro

Työskentelen Sanoma Prolla Project Management Officerina (PMO). Suomeksi sopiva nimike voisi olla esimerkiksi projektitoimiston vetäjä. Sanoma Learningin strategia sisältää laajoja kehityskohteita, joista osa projektoidaan, eli toteutetaan projekteina. Oma roolini on Nordicsissa, eli työskentelen Suomen ja Ruotsin palveluiden kanssa. Tehtävänäni on varmistaa näille projekteille riittävät resurssit, seurata aikatauluja ja budjetteja sekä huolehtia siitä että teemme sen minkä lupaamme. Tiimissäni on projektipäälliköitä ja monenlaisia asiantuntijoita, jotka työskentelevät kehitystehtävissä mutta ovat käytettävissä myös projekteissamme.

Olen työskennellyt koko urani digitaalisen oppimisen parissa. Aloitin verkko-opetuksen asiantuntijan roolissa Helsingin yliopistolla, ja kuljin Itslearningin Key Account Managerin roolin kautta Sanoma Prolle projektipäälliköksi. Oppiminen on aina kiehtonut minua, samoin teknologia. Parhaimmillani olen kuitenkin ihmisten kanssa toimiessani, joten runsaasti viestintää ja asioiden koordinointia sisältävä PMO:n rooli on kaltaiselleni sosiaaliselle henkilölle erinomainen. Yrityksenä Sanoma Learning on dynaaminen, innostava ja eteenpäin katsova. Se sopii omalle eloisalle luonteelleni hienosti.

Sanoma Learningin kansainvälisyys on seikka, joka tuottaa iloa päivittäin. Työskentely monikulttuurisissa tiimeissä on rikkaus, vaikka suurin osa vuorovaikutuksesta tapahtuukin etänä. Toinen innostava asia on asioiden loppuun saattaminen ja konkretisoituminen. Mikä saattaa alkaa yhtenä lauseena ja löyhänä määritelmänä realisoituu lopulta projektin päättyessä uudeksi toiminnallisuudeksi, joka helpottaa loppukäyttäjän päivittäistä elämää ja josta saamme hyvää asiakaspalautetta ja kiitosta.

Olen aina halunnut tehdä työtä, joka on tärkeää. Teen vapaa-ajallani vapaaehtoistyötä maahanmuuttajien oppimisen ja työllistymisen parissa. On hienoa, että voin myös työajallani työskennellä arvojeni mukaisesti ja omalla panoksellani edistää itselleni tärkeitä asioita. Teknologia-ala kehittyy nopeasti, ja samoin Opetusministeriössä ja Opetushallituksessa tapahtuu koko ajan kehitystyötä. Uudistuksia tulee jatkuvasti niin opetusmenetelmiin, opetussuunnitelmiin, oppisisältöihin kuin opiskelua koskevaan lainsäädäntöönkin. Näillä kaikilla on vaikutusta päivittäiseen työhömme, ja uudistuksista syntyy raikas jatkuvan kehityksen ilmapiiri.

Minun on helppo jakaa Sanoma Pron arvot: luovuus, luotettavuus ja dynaamisuus. Luovuus ja dynaamisuus ovat elinehtoja nopeasti muuttuvassa ympäristössä. Tästä ei saa kuitenkaan seurata hätiköintiä ja huolimattomuutta, vaan tarjoamiemme palveluiden tulee olla luotettavia, jotta opettajille ja opiskelijoille jää aikaa sille kaikkein tärkeimmälle – oppimiselle.

Toimin usean vuoden projektipäällikkönä, mutta nyt olen työskennellyt vuodesta 2021 alkaen PMO:na. Fiilikset uutta roolia kohtaan ovat innostuneet. On mukavaa nähdä koko kehityshankkeiden portfolio yksittäisen projektin sijaan ja suunnitella hankkeita vähän kauemmas horisonttiin katsellen. Nautin toki edelleen suuresti varsinaisesta projektityöstä.

Mieleenpainuvin kokemus viime vuosilta on toisen asteen maksuttomuuteen liittynyt projekti, jonka saimme vietyä maaliin suunnitelman mukaisesti. Uusi oppivelvollisuuslaki tuli voimaan 1.8.2021, ja sen myötä koulutuksen järjestäjien tulee tarjota oppimateriaalit maksutta syksyllä 2021 toisen asteen aloittaneille opiskelijoille. Laki aiheutti muutoksia lukuisiin järjestelmiimme, mutta tiiviillä yhteistyöllä ja hyvällä tiimihengellä onnistuimme luomaan palvelun, jota asiakkaiden on ilo käyttää.


Työntekijöitämme yhdistää intohimo uuden oppimiseen ja tulevaisuuden oppimateriaalien kehittämiseen. Tutustu sanomaprolaisten uratarinoihin!

Avainsanat: uratarinat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Digitaalisia palveluita kehittävä Matias Vakkilainen ratkaisee käyttäjien haasteita

Uratarinat

Noora Susi vastaa alakoulun liiketoiminnasta

Uratarinat

Oppi&ilo-tuotteiden markkinointi on Maarit Vaarnaksen käsissä