3

Uratarinat

Digitaalisia palveluita kehittävä Matias Vakkilainen ratkaisee käyttäjien haasteita

Matias Vakkilainen Sanoma Pro

Olen Matias Vakkilainen. Toimin Sanoma Pron sisaryrityksessä Itslearningissä tuoteomistajan roolissa ja vastaan mobiilisovelluksista. Tuoteomistajana pidä huolen, että sovelluksemme palvelevat käyttäjien tarpeita Euroopassa ja ympäri maailmaa.

Olen aiemmalla Sanoma Pro -urallani ollut luotsaamassa monen eri digitaalisen tuotteen, kuten Kampuksen, Arttu-sovelluksen, Kompassin ja Sanoma Pro -tilin, syntyä ja edelleen kehittämistä. Johdin myös monta vuotta digitaalisten konseptien ja tuotteiden kehityksestä vastaavaa tiimiä, jolloin työnkuvaani kuului myös tiimiläisten työn ja kehittymisen tukeminen. Yhdessä pidimme huolta siitä, että digitaaliset tuotteemme kehittyvät sellaisiksi, että ne auttavat opettajia opettamaan ja oppilaita oppimaan.

Oppiminen itsessään on ihan todella innostavaa, ja meidän pitää auttaa myös oppilaita ja opiskelijoita tajuamaan se. Siksi yritän omassa työssäni löytää koko ajan uusia tapoja ja konsepteja, joiden avulla tähän tavoitteeseen päästäisiin.

Haluaisin myös viedä työskentelytapaamme entistä enemmän kokeilukulttuurin suuntaan. Virheistä oppii enemmän kuin hyvin menneistä projekteista, ja siksi teemme jatkossa entistä enemmän kokeiluja, joista saamme kommentteja opettajilta ja oppilailta. Uudet opetussuunnitelmat ja reformit antavatkin kokeiluille paljon aiheita.

Parasta oppimisalalla työskentelyssä ovat ihmiset. Meillä on aivan loistavia tyyppejä, jotka suhtautuvat työhönsä todella intohimoisesti ja kunnianhimoisesti. Oman henkilöstön lisäksi mukana ovat tietysti opettajat, jotka käyttävät vapaa-aikansa luodakseen huippusisältöjä meidän oppimateriaaleihin. Tämä muodostaa porukan, josta voin ainakin itse olla hyvällä omallatunnolla ylpeä.

Mielestäni tämä työ, jota teemme, on äärimmäisen tärkeää, eikä aamuisin tarvitse paljon miettiä, miksi lähteä töihin. Vielä kun kotoa löytyy sekä yksi opettaja että kolme lasta, kohderyhmä on käytännössä koko ajan läsnä elämässäni. Osaltaan teen näitä tuotteita juuri heille.

Mottoni uuden oppimiseen on: Hyvin suunniteltu on edelleen tekemättä. Asioita ei opi ilman että sukeltaa syvälle aiheeseen, ja se vaatii myös työtä, ei vain suunnitelmia.


Työntekijöitämme yhdistää intohimo uuden oppimiseen ja tulevaisuuden oppimateriaalien kehittämiseen. Tutustu sanomaprolaisten uratarinoihin!

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat