3

Uratarinat

Oppi&ilo-tuotteiden markkinointi on Maarit Vaarnaksen käsissä

Sanoma Pron työntekijät kertovat omin sanoin työstään.

Olen Maarit Vaarnas ja toimin markkinointipäällikkönä Sanoma Prolla. Vastuullani on oivaltavien ja innostavien Oppi&ilo-tuotteiden markkinointi.

Aloitin työt tuottajana Oppi&ilon tiimissä vuonna 2008, jolloin Oppi&ilo-tuoteperhe oli juuri lanseerattu.

Oppi&ilon ydinajatus on perustunut alusta pitäen lapsen luontaisen uteliaisuuden ja innostuksen ruokkimiseen leikin, oivaltamisen ja tutkimisen kautta.

Tuottajan roolin ohella olen ollut Oppi&ilon brand manager ja viimeiset vuodet olen työskennellyt Sanoma Pron markkinointitiimissä markkinointipäällikkönä. Koulutukseltani olen kauppatieteiden maisteri. Lisäksi opiskelen kasvatustieteitä Helsingin yliopistossa.

Elinikäinen oppiminen toteutuu hyvin yrityksemme jokaisessa yksikössä, niin työssä oppimisena kuin koulutusten kautta. Utelias mieli ja halu oppia uutta ovat tärkeitä ominaisuuksia, koska maailma ympärillämme muuttuu koko ajan. Digitalisaatio on vaikuttanut voimakkaasti tuotekehityksen lisäksi koko yritykseemme; markkinointiin muun muassa sosiaalisen median ja digimarkkinoinnin myötä. Itse seuraan alan keskusteluryhmiä, osallistun webinaareihin ja koulutuksiin. Ammattitaitoisten työkavereiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa pystyn myös jatkuvasti kehittämään itseäni ja oppimaan uutta. Yrityksemme tarjoaa myös monia mahdollisuuksia itsensä kehittämiseen, niin lyhyempien kuin pidempikestoisten koulutusten muodossa. Yksi hienoimmista on Sanoman mentorointiohjelma, johon olen osallistunut ja päässyt kasvamaan mentorina.

Sanoma Prossa vahva missiomme on innostaa oppimaan ja tukea jokaisen lapsen ja nuoren oppimista.

Yrityksemme merkityksellinen tehtävä ja tärkeät arvot motivoivat minua, ja ovat tärkeä syy siihen, että olen valinnut Sanoma Pron työpaikakseni. Meitä on iso joukko ammattilaisia, joita yhdistää innostus työhönsä ja ratkaisukeskeinen asenne. Lähtökohtani on, että avoimin mielin ja yhteistyössä muiden kanssa on aina mahdollisuus oppia uutta. Yksi parhaista puolista omassa työssäni on uuden luominen. On ollut upeaa olla mukana Oppi&ilon kehitystyössä ja toteuttamassa brändin uudistusta kohti Suomen tunnetuinta ja rakastetuinta leikillisen oppimisen tuoteperhettä.


Työntekijöitämme yhdistää intohimo uuden oppimiseen ja tulevaisuuden oppimateriaalien kehittämiseen. Tutustu sanomaprolaisten uratarinoihin!