3

Inspiraatiota opetukseen

Spring is coming − get ready!

Yläkoulun englannin Level Up -sarjan juhlamonisteet nostattavat luokassa tunnelmaa.

A1-englannin Level Up -sarjan Opettajan oppaaseen on laadittu runsaasti englanninkielisten maiden juhlaperinteisiin liittyviä lisämateriaaleja täydentämään englannin opetusta. Koostimme artikkeliin juhlapäiviin liittyviä opetusvinkkejä, joita voit vapaasti käyttää opetuksessasi.

Tehtäväpaketista löydät muun muassa juhlapäivään liittyvän mielenkiintoisen luetunymmärtämisen tehtävän ja hauskoja sanaristikoita. Mukana ovat myös oikeat vastaukset.

Valentine’s Day

Helmikuun 14. päivänä juhlitaan ystävyyttä ja rakkautta. Ystävänpäivä on englanniksi Valentine’s Day. Mutta mistä päivän nimi tulee ja millainen merkitys sillä on eri maissa? Nämä selviävät Level Upin ystävänpäivä-monisteen avulla.

Tulosta ystävänpäivän tehtävät »

St. Patrick’s Day

Pyhän Patrickin päivänä pukeudutaan vihreään. Irlantilaista juhlapäivää vietetään 17. maaliskuuta Irlannin suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin muistoksi. Maassa juhlitaan samalla Irlannin historiaa ja kulttuuria. Iloista juhlapäivää vietetään nykyään myös monissa muissa maissa.

Tulosta Pyhän Patrickin päivän tehtävät »

Easter

Maaliskuussa tai huhtikuussa vietettävä pääsiäinen on varma merkki keväästä. Pääsiäisperinteet ovat enemmän tai vähemmän samanlaisia ​​monissa englanninkielisissä maissa. Ready, steady, pääsiäismunien etsintä alkaa nyt!

Tulosta pääsiäisen tehtävät »


Halloween

Kokeile luokassa hauskoja halloween-aiheisia tehtäviä. Arvaatteko, mikä oli suosituin lasten tai lemmikkien naamiaispuku Yhdysvalloissa vuonna 2021? Entä miten halloween-traditiot ovat muuttuneet historian saatossa?

Tulosta halloween-tehtävät »

Thanksgiving Day

Kiitospäivää on kansallinen juhlapäivä, jota vietetään vuosittain Yhdysvalloissa ja Kanadassa. Juhlaan liittyy perheen ja sukulaisten kanssa nautittava kiitospäivän lounas.
Kiitospäivä-monisteessa tutustutaan juhlapäivän tapoihin ja sanastoon, kuten ruokailuun.

Tulosta kiitospäivän tehtävät »

Christmas

Joulu on vuoden odotetuin juhla monessa kodissa, ja jokaisella on oma tapa viettää joulua. Englanninkielisissä maissa jouluun liittyy Suomeen verrattuna erilaisia tapoja ja perinteitä, joihin tutustutaan Level Upin joulumonisteessa.

Tulosta joulun ajan tehtävät »

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Lisäharjoittelua Level Up -sarjan Next level -digitehtävillä

Opevinkit

Level Up -vinkki: Maantuntemustehtäviä yläkoulun englannin tunnille

Motivointi

Näin Level Up kannustaa yläkoululaisia englannin opiskelussa