3

Uratarinat

Lauri Lampi työskentelee digitaalisten oppimateriaalialustojen kehittämisen parissa

Lauri Lampi nauttii työssään monipuolisista tehtävistä eri tiimeissä niin Suomessa kuin kansainvälisten kollegoideni kanssa.

 

Sanoma Pro Lauri Lampi

Aloitin Sanoma Prolla kesken korona-ajan, joulukuussa 2020. Toimin toimituksellisten työkalujen parissa tehtävänimikkeellä Local Product Manager, Editorial. Käytännössä toimin linkkinä toimituksellisten tiimiemme ja Alankomaissa tapahtuvan järjestelmäkehityksen välillä, jotta meillä olisi paremmat mahdollisuudet toteuttaa erinomaista oppimateriaalia digitaalisiin medioihin. Ensisijainen kehityskohde on Editorial Suite eli Essi.

Minusta piti alun perin tulla luokanopettaja, mutta päädyin parikymmentä vuotta sitten kesätöihin jotka hieman venähtivät, ja vietin 17 vuotta tv-talossa lähinnä uutismedian parissa. Sitä kautta olen erikoistunut sisällöntuotannon ja -hallinnan järjestelmien ammattilaiseksi. Nykyisessä työssäni oppimateriaalien parissa pääsen hienosti yhdistämään kaikkea osaamistani. Nautin monipuolisista tehtävistä eri tiimeissä niin Suomessa kuin kansainvälisten kollegoideni kanssa. Tehtävää on paljon, ja suunnittelemme sekä pitkän linjan kokonaisuuksia että selvitämme akuutteja huolia, jotka tulee ratkaista nopeasti.

Minulle on tärkeää, että saan olla tekemisissä sellaisen sisällön kanssa, jolla tiedän olevan konkreettista vaikutusta monien ihmisten jokapäiväiseen elämään. Luokkahuoneessa ei pitäisi joutua tilanteeseen, jossa tekninen toteutus hankaloittaa opetustilannetta, vaan kaiken pitäisi toimia opetustilannetta tukien. Jos ajattelen omaa työtäni Sanoman arvojen kautta, kaikki tekeminen perustuu tavallaan siihen, mitä arvoissa luvataan: Katso eteenpäin, Jaa ajatuksesi, Tee yhdessä ja Saa aikaan. Ei huono nelikko.

Sanoma Learning on ollut koko täällä työskentelyni ajan isossa rakenteellisessa muutoksessa, ja suuria muutoksia on tehty myös Pohjoismaissa Nordic-yhteistyön myötä. Teemme yhdessä erittäin merkittävää työtä, jonka tavoitteena on tarjota parasta oppimateriaalia opettajille ja oppijoille. Tämä toteutuu parhaiten silloin, kun yhteistyö eri tiimien ja toimijoiden välillä saadaan saumattomaksi, ja siinä auttaa usein kommunikointi.

On ollut ilo päästä taas toimistolle työskentelemään ja näkemään kollegoita myös epämuodollisesti, koska se auttaa kaikkien siilojen purkamisessa ja edistää yhteistyötä. Odotan innolla kaikkia seuraavia projekteja ja hankkeita, joihin pääsen osallistumaan!

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Marja Silenti huolehtii digitaalisten kehitysprojektien sujumisesta

Uratarinat

Digitaalisia palveluita kehittävä Matias Vakkilainen ratkaisee käyttäjien haasteita

Uratarinat

Noora Susi vastaa alakoulun liiketoiminnasta