3

Opevinkit

Kimaran herkulliset kaakao-ohjeet talvilomaan!

Nappaa tästä neljä herkullista ohjetta ulkoilupäivän riemuksi!

Kaakao (8 dl)

  • 2 rkl tumma kaakaojauhe
  • 2 rkl sokeria
  • 8 dl maitoa

Sekoita kaakaojauhe, sokeri ja maito pinnoitetussa kattilassa harukkavatkaimella. Kuumenna koko ajan sekoittaen hyöryäväksi. Varo, ettei maito kiehu yli tai pala pohjaan.

Maidottoman ja vegaanin version saat vaihtamalla maidon kasvijuomaan.

Chilikaakao

  • 8 dl kaakaota (yllä olevan ohjeen mukaan)
  • 2 mm chilijauhetta
  • 2 mm kanelia
  • 50 g tummaa suklaata rouhittuna

Sekoita chili, kaneli ja suklaa kuuman kaakaon joukkoon.

Minttusuklaakaakao

  • 8 dl kaakaota
  • 50 g minttusuklaata tai -tryffeliä

Sekoita suklaa kuuman kaakaon joukkoon.

Lakukaakao

  • 8 dl kaakaota
  • 1–2 rkl raakalakritsijauhetta

Sekoita lakritsijauhe kierrevatkaimella kuuman kaakaon joukkoon.


Ohjeet ovat uudesta yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista. Tutustu Kimaraan paremmin täältä »

Kuva: Pia Arnould / Sanoman arkisto

Avainsanat: Yläkoulu Kimara
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Tekijämme

Tutustu Kimara-sarjan tekijöihin!

Inspiraatiota opetukseen

Kotitalous on ilmiöoppimista parhaimmillaan

Digitaalisuus opiskelussa

Kokeile digitaalisten aineistojen demoja