3

Uratarinat

Katariina Mäkelän työssä näkyy kansainvälisyys

Katariina Mäkelän tehtävät tähtäävät työntekijäkokemuksen kehittämiseen.

Katriina Mäkelä Sanoma Pro

Aloitin Sanoma Prolla maaliskuun lopussa vuonna 2020 eli silloin, kun Suomi oli juuri mennyt kiinni ja työpisteitä viriteltiin saunoihin ja silityslautojen päälle. Minäkin kokosin laatikoista oman työpöytäni makuuhuoneeseen ja aloitin kollegoihin tutustumisen näytön välityksellä.

Työskentelin ensimmäiset 2 vuotta UX Designerina eli käyttökokemussuunnittelijana Kampus-tiimissä. Kampus on digitaalinen alusta, jonka kautta käytetään Sanoma Pron ja Sanoma Utbildningin oppimateriaaleja. Oikeastaan en siis työskentele Sanoma Prolle vaan Sanoma Learningille, eli Suomen ja Ruotsin maayhtiöiden lisäksi myös muille maayhtiöille. Työni on hyvin kansainvälistä, ja usein palavereissa on myös joku eurooppalainen kollegamme. Kehitystiimimme sijaitsee Suomessa, mutta tiimin jäsenet ovat kotoisin useasta eri maasta ja työkielenämme on englanti.

Työni UX Designerina piti sisällään paljon kommunikointia eri ihmisten kanssa. Tein käyttäjätutkimusta ja -testausta, ja juttelin säännöllisesti opettajien ja opiskelijoiden kanssa. Etsimme näin tietoa opettajien ja opiskelijoiden tarpeista ja testasimme jo työstettyjä prototyyppejä. Yksi Design-tiimin päätehtävistä on kääntää sekä Product Managementin visiot että opettajien ja opiskelijoiden tarpeet visuaaliseksi suunnitelmaksi.

Viimeisen vuoden aikana tein myös Competence Lead -töitä. Tämä tarkoittaa sitä, että pidin huolta kuuden tiimin jäsenen kehittymisestä ja työhyvinvoinnista UX Designer -pestin ohella. Lopulta vaihdoinkin kokonaan roolia tähän suuntaan. Aloitin Technology People Managerina ja vastaan Kampus-tiimin ja hollantilaisen Max-tiimin esihenkilötehtävistä. Suuntaan muotoiluenergiani työntekijäkokemuksen kehittämiseen. Tiimeissä on yhteensä yli kaksikymmentä sisäistä työntekijää ja monta konsulttia, joten ihmiskohtaamisia riittää.

Kiinnostuin Sanoma Prosta työnantajana työn merkityksellisyyden vuoksi. Lisäksi koin, että tämä on yritys, jossa voisin käyttää osaamistani laaja-alaisesti. Olen koulutukseltani luokanopettaja, mutta tie vei osin sattumankin kautta IT-alalle, jolla olen työskennellyt jo 13 vuotta. Täällä yhdistyvät loistavasti kasvatustieteellinen osaamiseni ja työurani IT-alla.

Merkityksellisyyden lisäksi parasta Sanoma Learningilla on suuri osaamisen määrä ja kansainvälisyys. On ollut mielenkiintoista oppia lisää muilta kollegoilta ympäri Eurooppaa. Kansainvälisyys luo uusia mahdollisuuksia kehittää itseään ja löytää uusia työtehtäviä yrityksen sisältä!

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Noora Susi vastaa alakoulun liiketoiminnasta

Uratarinat

Marja Silenti huolehtii digitaalisten kehitysprojektien sujumisesta

Uratarinat

Digitaalisia palveluita kehittävä Matias Vakkilainen ratkaisee käyttäjien haasteita