3

Digitaalisuus opiskelussa

Kampus tuo uusia ulottuvuuksia myös ammatilliseen opetukseen

Kampus on suunniteltu palvelemaan opettajia mahdollisimman hyvin niin kurssien suunnittelussa kuin päivittäisessä työssä.

Kampus on digitaalinen palvelu, joka helpottaa opetustyötä ja tuo monipuolisuutta opiskeluun. Toimivaksi Kampuksen tekee etenkin se, että se on suunniteltu alusta asti käyttäjien, ei teknologian ehdoilla.

– Käymme päivittäin keskustelua opettajien kanssa ja olemme läsnä heidän arjessaan. Sen perusteella tiedämme, mitkä ovat opettajille työläitä tai tuskallisia tilanteita heidän päivittäisessä työssään. Tiedämme myös, että opettajat arvostavat tekijöidemme materiaaleja ja niiden laadukkaita sisältöjä. Halusimme luoda digitaalisen työkalun, joka auttaa opettajia esimerkiksi opetuksen suunnittelussa, arvioinnissa ja oppimisen seuraamisessa, kertoo Sanoma Pron tuotepäällikkö Sanni Rautala.

Kampus sisältää opetustyötä helpottavia ominaisuuksia ja pedagogisesti laadukkaita digitaalisia materiaaleja. Kaikki koulun hankkimat digitaaliset oppimateriaalit löytyvät Kampuksesta.

Monta tapaa opettaa ja oppia, yksi yhteinen palvelu

Kampus on suunniteltu palvelemaan opettajia mahdollisimman hyvin niin kurssien suunnittelussa kuin päivittäisessä työssä. Opettaja voi muokata kurssin rakennetta omaan opetustyyliinsä ja ryhmälleen sopivaksi, lisätä omia materiaaleja ja luoda opiskelijoille omia tehtäviään. Opettaja voi myös määritellä Kampuksen kautta mitä tehtäviä opiskelijoiden pitäisi tehdä ja mihin mennessä. Kampuksen Ohjaamosta opettaja pääsee seuraamaan opiskelijoiden edistymistä digiharjoitusaineistoissa ja antamaan palautetta tehtävistä. Kampus tukee näin myös etänä käytäviä kursseja. Kampus tuo uusia ulottuvuuksia opetukseen.

Jatkuvaa kehitystä

Kampusta kehitetään jatkuvasti opettajilta saadun palautteen perusteella. Viimeisen vuoden aikana Kampukseen on tehty muun muassa tehtäväkeskus, jonka avulla opettaja voi kertoa opiskelijoille mitä heidän pitäisi seuraavaksi tehdä, ja mahdollisuus vastata kirjoittamisen lisäksi teksti-, video- tai vaikka äänitiedostolla. Tänä keväänä on esimerkiksi vuorossa arviointivälineitä opettajille ja mahdollisuus eri aineistojen yhdistämiseen.

– Palautetta kannattaa siis antaa, jotta osaamme jatkossakin viedä Kampusta oikeaan suuntaan, Rautala kehottaa.

Kokeile demoja

Olemme avanneet Kampukseen demoaineistot seuraavista digikirjoista: Kasvun ja osallisuuden edistäminen ja Sydän paikallaan. Löydät demot Näyteaineistot-kohdasta. Pääset kokeilemaan demoja, kun kirjaudut Kampukseen. Jos et ole vielä digipalveluidemme käyttäjä, voit rekisteröityä tästä.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Kampuksen käännöstyökalu auttaa vieraskielisiä opiskelijoita

Ajankohtaista

Miksi oppimateriaalin käyttö kannattaa?