3

Uratarinat

Elina Hytönen vastaa perusopetuksen sisältömarkkinoinnista

Sisällöntuottajana työskentelevä Elina Hytönen tekee sisältömarkkinointia lasten ja nuorten vuoksi.

Aloitin Sanoma-konsernissa työt vuonna 2010, ja ensimmäiset kymmenen vuotta työskentelin Sanomatalossa eri medioiden kaupallisissa toiminnoissa niin verkon tuotepäällikkönä kuin luovana tuottajana. Tutuiksi tulivat erityisesti natiivimainonta ja muut luovat, kaupalliset ratkaisut. Työskentely Suomen suurimpien uutissivustojen ja niiden tekijöiden kanssa oli monipuolista, energistä ja jatkuvasti kehittyvää.

Oppimisen toimiala alkoi hiljalleen tulla mukaan omiin uratoiveisiini. Halusin mukaan vaikuttamaan siihen, millaisia mahdollisuuksia koulua käyvillä on tulevaisuudessaan. Kun Sanoma Prolle avautui osaamistani vastaava tehtävä, olisin voinut aloittaa työssä vaikka siltä istumalta.

Tällä hetkellä toimin unelmatyössäni sisällöntuottajana markkinointitiimissä. Vastaan perusopetuksen osalta sisältömarkkinoinnin artikkeleista, videoista ja sosiaalisesta mediasta. Tuotan myös erilaisia tapahtumia yhteistyössä myynnin ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

En pelkästään suunnittele, tuota tai toteuta sisältöjä, sillä koen tekeväni joka työpäivä jotain sellaista, joka ennen pitkää tekee maailmasta teko kerralla paremman paikan. Ja mikä olisikaan paremmin käytettyä työaikaa kuin lasten ja nuorten vuoksi tehty työ. Olen aina pitänyt työtehtävistäni, mutta tässä työssä on vaikea olla innostumatta koko sydämellä.

Sisältömarkkinoinnin avulla kerromme opettajille lisätietoa oppimateriaaleistamme ja ideoita niiden käyttöön. Opettajien työ on arvokasta, ja jokainen Sanoma Prolla tiedostaa tämän. Arvostamme opettajilta saamaamme aikaa, ja siksi laadimme kaikki markkinointisisällöt huolella. Kun kerromme opettajille tarkemmin oppimateriaaleista, voivat he puolestaan opettaa ja auttaa oppilaita ja opiskelijoita enemmän.

Uudella toimialalla oppimista on ollut itsellänikin paljon, ja uuden oivaltaminen on ollut kiehtovaa. Oppimateriaalien tekijöiden ja opettajien haastattelutuokiot sekä kouluvierailut ovat avartavia kohtaamisia. On myös ollut hienoa huomata, kuinka työlleen omistautuneita kaikki sanomaprolaiset ovat. Se innostus tarttuu.

Joku voisi luulla, että oppimateriaalien markkinoiminen olisi hillittyä, mutta iloa pirskahteleville sisällöille on tilaa ja tarvetta. Ikimuistoisimpia työtehtäviä onkin ollut aapisen lauluista koostuneen Ystävien konsertin tuottaminen Musiikkitalolle. Konsertin yleisössä oli 200 alakoululaista, ja virtuaalisesti mukana oli kymmeniätuhansia oppilaita. Se oli ainutlaatuinen hetki koko työryhmälle. Kesken konsertin havahduin siihen, kuinka onnekas olenkaan, kun saan työskennellä tällaisten asioiden parissa.

 

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Birgit Pekkalan työssä parasta on ihanat kollegat

Uratarinat

Jocke Levälampi kehittää oppimateriaalien audiovisuaalisia sisältöjä

Uratarinat

Tiia Siltanen työskentelee alakoulun digituottajana