3

Uratarinat

Tiia Siltanen työskentelee alakoulun digituottajana

Sisällöntuotanto ja digitaaliset oppimisratkaisut ovat lähellä Tiia Siltasen sydäntä.

Tiia Siltanen Sanoma Pro uratarina

Työskentelen Sanoma Prolla alakoulun digituottajana. Kuulun alakoulun toimitukseen, mutta teen laajasti yhteistyötä eri sidosryhmien kanssa niin talon sisällä kuin ulkopuolella ja myös maarajojen yli. Pääasiallisiin työtehtäviini kuuluvat esimerkiksi digitaalisen sisällöntuotannon tukeminen, testiaineistojen tekeminen, kehitystarpeiden kerääminen sekä yhtenäisten ohjeistusten ja linjausten luominen. Sisällöntuotanto ja digitaaliset oppimisratkaisut ovat lähellä sydäntäni ja olenkin iloinen, että minun on mahdollista työskennellä tiiviisti niiden parissa.

Olen ollut talossa vakituisesti loppuvuodesta 2020, ja ennen nykyistä rooliani toimin pari vuotta alakoulun äidinkielen ja kirjallisuuden kustannustoimittajana. Koulutukseltani olen filosofian maisteri, ja opiskelin pääaineenani kirjallisuutta. Jo opintojeni alussa tiesin, että tahtoisin tulevaisuudessa työskennellä kustannusalalla. Opiskelun loppuvaiheessa pääsin harjoittelupaikkaan, jossa sain tehdä oppimateriaalikustannustoimittajan töitä, mikä toimi viimeisenä vahvistuksena sille, että ala on minua varten. Ennen vakinaistamistani työskentelin freelancerina ja sain monipuolisesti kokemusta erilaisista työtehtävistä. Olen ollut iloinen siitä, että aiempaa tutkintoani kauneudenhoitoalalta on arvostettu, ja olen sen ansiosta saanut olla osana mielenkiintoisia ammatillisen koulutuksen projekteja.

Olen avoimesti ylpeä työpaikastani: meillä tehdään loistavaa yhteistyötä, ja ennen kaikkea työn merkityksellisyys näkyy tekemisessämme. Työyhteisössämme kohtaavat mielestäni hienolla tavalla hauskuus ja päämäärätietoisuus, mikä välittyy päivittäisestä työstämme. On hienoa olla mukana taitavien ja omistautuneiden tekijäryhmien työskentelyssä ja nähdä, kuinka yhteisyöllä ja ehtymättömällä ideointitaidolla saadaan aikaan laadukkaita, oppimista aidosti tukevia sisältöjä.

Minua kiehtoo omassa työssäni sen moniulotteisuus: saan tehdä sekä konkreettisia sisällöntuotannon työtehtäviä että ideoida ja sparrailla kollegoiden kanssa. Erityisen mielenkiintoista on mielestäni tarkastella sitä, miten printti- ja digimateriaalit voivat parhaiten täydentää toisiaan ja kuinka ne yhdessä luovat oppimismaailmoja, joiden äärellä lapset motivoituvat ja kokevat onnistumisia. Hybriditarjonta vastaakin moniin eri tarpeisiin ja tukee erilaisia tapoja oppia ja opettaa.

Meillä arvostetaan ja kuunnellaan asiakasta, mikä näkyy työn lopputuloksessa. Työssäni antoisinta onkin käydä kouluvierailuilla ja nähdä materiaaliemme käyttöä konkreettisesti arjessa. Nämä hetket muistuttavat siitä, kenelle tätä teemme ja miksi työmme on tärkeää.

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Jocke Levälampi kehittää oppimateriaalien audiovisuaalisia sisältöjä

Uratarinat

Katariina Mäkelän työssä näkyy kansainvälisyys

Uratarinat

Birgit Pekkalan työssä parasta on ihanat kollegat