3

Uratarinat

Birgit Pekkalan työssä parasta on ihanat kollegat

Birgit Pekkala työskentelee alakoulun toimituksen äidinkielen ja kirjallisuuden tiimissä.

Sanoma Pro Birgit Pekkala

Työskentelen Sanoma Prolla kustannustoimittajana alakoulun toimituksen äidinkielen ja kirjallisuuden tiimissä. Olen koulutukseltani luokan- ja aineenopettaja, ja olin ennen kustannustoimittajaksi siirtymistäni työskennellyt opettajana noin 13 vuotta. Kustannustoimittajana olen työskennellyt nyt reilut 16 vuotta, ja Sanoma Prolla vuodesta 2011 alkaen. Tehtäväni on vetää aapissarjojen oppimateriaaliprojekteja ja toimittaa esi- ja alkuopetuksen oppimateriaaleja. Työssäni vastaan mm. siitä, että käsikirjoitukset, kuvitukset, äänitykset ja videoinnit valmistuvat ajallaan, ja että niistä syntyy niin painettuja kirjoja kuin digimateriaalejakin oppilaiden ja opettajien käyttöön.

Minulla on ihana, monipuolinen ja innostava työ, jossa kaikista hienointa ovat ihanat ihmiset ja yhteistyö heidän kanssaan! Iloni on työskennellä ison, eri alojen lahjakkaista ammattilaisista koostuvan ryhmän kanssa. Siihen kuuluu mm. opettajia, kirjailijoita, kuvittajia, graafikoita, ohjelmoijia, videokuvaajia, äänittäjiä, säveltäjiä, tuottajia, markkinoinnin ja myynnin ammattilaisia sekä suuri joukko kustannusalan ammattilaisia. Ja tietysti myös asiakkaamme, joita tapaan niin koulukäynneillä kuin tilaisuuksissammekin.

Työssäni erityisen antoisaa on sen merkityksellisyys ja innostavuus. Teemme Sanoma Prolla tuotteita, jotka auttavat ja innostavat oppilaita ja opiskelijoita oppimaan ja helpottavat opettajien päivittäistä työtä. Koen tärkeäksi ja motivoivaksi erityisesti aapissarjojen parissa työskentelyn, koska aapisen avulla pienet oppilaat opettelevat lukemisen ja kirjoittamisen alkeet, jotka luovat pohjan kaikelle oppimiselle.

Erityisen motivoivaa on käydä koululuokissa seuraamassa opetusta, jossa käytetään materiaalejamme. Kun näkee, miten oppilaat ja opettaja innostuvat ja pitävät tuotteistamme, oman työn merkityksellisyys konkretisoituu. Sanoman arvoista yhdessä tekeminen on iso ja oleellinen osa työtäni, ja minulle tärkein ja läheisin. Uskon vahvasti, että yhteistyöllä syntyy aina paras lopputulos. Eteenpäin katsominen on myös tärkeää, koska maan suurimpana kustantamona Sanoma Pron tehtävä on olla alan edelläkävijä ja tuottaa parhaita oppimisen tuotteita ja palveluita.

Vaikka olen toimittanut useampaa aapissarjaa, viimeisin eli Ystävien aapinen on kuitenkin ensimmäinen aapissarja, jossa olin mukana aivan alusta alkaen. On ollut huikeaa saada seurata, miten keskusteluista, käsikirjoituksista, luonnoksista ja demoista pikkuhiljaa syntyi se ihana ja rakastettu kokonaisuus, joka Ystävien aapisen tuoteperhe nyt on. Juuri niin kuin suunnittelimme ja toivoimme sarjan tekemistä aloitellessamme!

 

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Noora Susi vastaa alakoulun liiketoiminnasta

Uratarinat

Katariina Mäkelän työssä näkyy kansainvälisyys

Uratarinat

Asiakaskeskeinen kehittäminen on Kati Pärkän työn ytimessä