3

Uratarinat

Asiakaskeskeinen kehittäminen on Kati Pärkän työn ytimessä 

Kati Pärkkä edistää muotoilun eli asiakaskeskeisen kehittämisen työtapoja.

Kati Pärkkä

Olen Kati Pärkkä ja toimin kehityspäällikkönä Insight-tiimissä, jossa työskentelevät minun ja tiiminvetäjän lisäksi markkinatutkija ja data-analyytikko. Urani Sanoma Prolla on pitkä ja monipuolinen. Olen taustaltani luokanopettaja, ja tulin vuonna 2003 Opit-palveluun käyttöönottokoulutusten suunnittelijaksi ja kouluttajaksi. Myöhemmin työtehtäväni ovat vieneet minua erilaisiin teknologian kehitystehtäviin kuten projekti- ja testauspäälliköksi sekä Kompassi-digikokeiden tuoteomistajaksi. Kaikissa työtehtävissäni olen aina toiminut käyttäjien ja teknologian kehittäjien välimaastossa koostaen asiakasymmärrystä ja välittäen sitä teknologian kehittäjille. Mahdollisuus kehittää omaa osaamista ja kokeilla erilaisia tehtäviä ja rooleja on tärkeä syy siihen, että olen viihtynyt Sanoma Prolla näin pitkään.

Muutama vuosi sitten tutustuin muotoilun periaatteisiin ja tunsin löytäneeni ammatillisen kotini. Innostuin muotoilusta niin paljon, että päätin vuonna 2021 suorittaa työni ohella palvelumuotoilun perusopinnot Helsingin avoimessa yliopistossa. Tällä hetkellä johdan Sanoma Prolla muotoilijoiden verkostoa, jonka tavoitteena on edistää asiakaskeskeisen kehittämisen toimintatapojen käyttöä kaikessa tekemisessämme aina sisällöntuotannosta markkinoinnin ja teknologian kehittämiseen. Viimeisen vuoden aikana olemme koostaneet muotoilun työkalupakin ja kouluttaneet kollegojamme sen käyttöön.

On ollut palkitsevaa nähdä, kun kollegat eri puolilta organisaatiota ovat oivaltaneet muotoilun periaatteita ja kokeilleet rohkeasti uudenlaisia työtapoja. Olen myös itse oppinut paljon uutta muotoilijakollegoiltani viimeisen vuoden aikana, ja se inspiroi minua edelleen eteenpäin. Vinkkinä muotoilusta kiinnostuneille opetusalan osaajille voisin nostaa Ideon käytännön muotoiluoppaan Design Toolkit for Educators. Muotoilu kuuluu kaikille!

Sanoma Prolla parasta ovat osaavat kollegat, jatkuvan kehittämisen ilmapiiri ja mahdollisuus kansainväliseen yhteistyöhön Sanoma Learningin sisaryhtiöiden kanssa. Nautin työskentelystä organisaatiossa, jossa on paljon taitavia eri alojen osaajia. On palkitsevaa fasilitoida työpajoja, joissa ammattilaiset yhdistävät erilaisia näkökulmia ja innovoivat uusia, eteenpäin katsovia ratkaisuja oppimisen ja opetuksen tueksi. Sanoman arvoista ”tee yhdessä” on lähinnä sydäntäni, ja pyrinkin omalla tekemiselläni auttamaan kollegoita onnistumaan omassa työssään. On ollut ilo osallistua myös kansainvälisiin kehitystehtäviin ja verkostoitua eurooppalaisten kollegojen kanssa. Sanomalla on jatkuva halu kehittyä ja tuottaa Euroopan parhaita oppimisen palveluita. Yhdessä opit enemmän!

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Digitaalisia palveluita kehittävä Matias Vakkilainen ratkaisee käyttäjien haasteita

Uratarinat

Marja Silenti huolehtii digitaalisten kehitysprojektien sujumisesta

Uratarinat

Noora Susi vastaa alakoulun liiketoiminnasta