3

Uratarinat

Jocke Levälampi kehittää oppimateriaalien audiovisuaalisia sisältöjä

Videokuvaajana ja editoijana työskentelevä Jocke Levälampi pohtii työssään, minkälaiset videosisällöt tukevat kaikenlaisia oppijoita.  

Sanoma Pro Joakim Levälampi

Olen Jocke Levälampi ja olen osa design-tiimiin kuuluvaa AV-tiimiä. Minun osa-alueeni tiimissä on videoiden kuvaaminen ja editoiminen sekä äänitys.

Valmistuin vuonna 2010 ammattikorkeakoulu Arcadan Videokuvaus ja editointi -linjalta, ja heti sen jälkeen ryhdyin freelanceriksi. Olen työskennellyt kaikenlaisissa projekteissa kuten TV-mainoksissa, lyhytelokuvissa ja jopa muutamissa teatterituotannoissa.

Vuonna 2018 alotin Sanoma Prolla määräaikaisella sopimuksella, joka sitten muotoutui vakituiseksi vuonna 2021. Viimeisen viiden vuoden aikana AV-tuotanto ja sen laatu ovat kasvaneet Sanoma Prolla paljon. Nyt AV-tiimi on mukana aivan projektien alusta asti suunnittelemassa ja ratkomassa mahdollisia eteen tulevia ongelmia. Projektista riippuen työhön voi kuulua käsikirjoitusten suunnittelu tekijöiden kanssa, teknisten ongelmien ja tarpeiden ratkominen tai sopivien näyttelijöiden ja lokaation löytäminen. Teemme myös paljon äänityksiä, joita voidaan käyttää esim. videoihin tai podcastehin.

Hauskinta tässä työssä on se, että saa käyttää kekseliäisyyttä ja mielikuvitusta, kun pitää keksiä sopivat videot ja saada ne toimimaan niin kuin halutaan. Voi olla aikarajoitteita tai tiukka budjetti, mutta jos videon idea on tarpeeksi selvä, keksii aina jonkin ratkaisun. Yksi iso motivaattori tähän työhön on myös se, että olin itse tosi surkea koulussa: luku-, kirjoitus- ja keskittymisongelmat tekivät oppimisesta vaikeaa. Nyt minun on mahdollista olla toisessa päässä tätä “ongelmaa” ja yrittää auttaa muita, joilla on samat haasteet. Yritän ajatella videoita sen kautta, että miten tästä saa sellaisen, että se tukee, selventää ja opettaa.

Olen selvästi huomannut, miten olemme eri toimittajien ja tekijöiden kanssa alkaneet saada yhtenäisen “kielen” videoiden tekoon. Se on auttanut ja avannut enemmän, mitä voimme tehdä, ja tuonut hauskuutta ja innostusta kokeilla eri ideoita ja konsepteja.

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Katariina Mäkelän työssä näkyy kansainvälisyys

Uratarinat

Birgit Pekkalan työssä parasta on ihanat kollegat

Uratarinat

Asiakaskeskeinen kehittäminen on Kati Pärkän työn ytimessä