3

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel tuo vaihtelua harjoitteluun koulussa ja kotona

Suosittu Bingel motivoi oppilasta harjoittelemaan ja antaa opettajalle kätevän työvälineen arviointiin ja eriyttämiseen. Bingel-tehtäviä voi tehdä itsenäisesti niin kotona kuin koulussa.

Ei taas tätä! -huudahdusta ei kuulunut Tanja Lax-Pyynyn luokassa, kun hän on ehdottanut oppilailleen Bingel-tehtävien tekemistä. Apulaisrehtori Lax-Pyyny opettaa Ruoholahden ala-asteella ensimmäistä luokkaa. Hän on käyttänyt Bingelin pelillistä maailmaa opetuksessaan jo muutaman vuoden ajan omalla luokallaan ja aineopetuksessa.

Bingel on loistava alusta monialaisuuteen ja siellä on helppo yhdistää eri lukuaineita. Lax-Pyyny kertoo, että se soveltuu erityisen hyvin myös kotitehtävien ja etäkoulun käyttöön. Kaikki tehtävät perustuvat suoraan oppimateriaalien sisältöihin. Bingel-tehtäviä voi käyttää minkä tahansa oppikirjasarjan kanssa, sillä ne toimivat myös sarjoista riippumattomina kokonaisuuksina.

– Käytän Bingeliä opeteltavan aiheen syventämiseen. En käytä kaikissa oppiaineissa oppikirjaa, joten niissä aineissa Bingel-tehtävät ovat hyvä lisä muun digitaalisen aineiston rinnalla, Lax-Pyyny kertoo.

Nopea palaute motivoi oppilasta harjoittelemaan

Bingel-tehtävät toimivat erittäin hyvin arvioinnin työkaluna opettajalle. Lax-Pyyny suosittelee luomaan Bingel-ympäristöön omia tehtäväpakettejaan, jotka oppilas löytää helposti kotitehtävistään. Näin opettaja voi helposti tarkastella oman näkymänsä kautta oppilaiden edistymistä ja antaa heille sen mukaan palautetta tai lisätehtäviä.

– Minulla on tapana pyytää oppilaita tekemään tietty tehtäväpaketti. Seuraan tehtävien etenemistä ja annan onnistumisista ping-ping-lisäpisteitä suoritettujen tehtävien mukaan. Näillä pisteillä oppilaat voivat hankkia avatar-hahmolleen lisävarusteita. Välillä oppilaat hoputtavat minua arvioimaan tehtävänsä nopeammin, että saisivat jo pisteet käyttöönsä, Lax-Pyyny naurahtaa.

Bingel tukee yksilöllistä oppimista

Arviointityökalun lisäksi Bingel antaa opettajalle työkalut eriyttämiseen. Yksilöllinen oppiminen helpottuu, kun oppilailla on mahdollisuus harjoitella ja kerrata asioita omatoimisesti. Bingel sisältää kolmen tasoisia tehtäviä ja tämä kolmiportainen vaikeustaso tukee arviointia ja eriyttämistä – kun oppilas suoriutuu tietyn tason tehtävistä, saa hän seuraavaksi hieman haastavampia tehtäviä. Toisaalta taas, jos tehtävät eivät mene oikein, tarjotaan hänelle automaattisesti hieman helpompia tehtäviä. Näin motivaatio pysyy paremmin yllä.

Lax-Pyyny kertoo, että kaiken ikäiset oppilaat 1–6. -luokkalaisista käyttävät mielellään Bingeliä.

– Bingel-tehtävät ovat todella motivoivia ja välillä tehtäviä jopa kaivataan lisää, kun nopeimmat ovat päässeet jo tehtäväpaketin loppuun. Pienemmät tietysti tarvitsevat alkuun hieman enemmän opettajan ohjeistusta kirjautumiseen ja sovelluksen käyttöön, mutta isommille oppilaille riittää, kun kerran näyttää, Lax-Pyyny kertoo.


Mikä Bingel on?

  • Bingel on suosittu alakoulun digitaalinen maailma, josta löytyy oppikirjasarjoihimme sisältyviä pelillisiä tehtäviä.
  • Jokainen oppilas seikkailee Bingel-saarella omalla avatar-hahmollaan, jolle saa hankittua uusia asioita tehtäviä ratkomalla.
  • Bingel on ollut käytössä vuodesta 2016 saakka ja sillä on 1,5 miljoonaa käyttäjää Suomessa, Ruotsissa, Belgiassa ja Hollannissa.
  • Bingel-tehtäviä on tehty lukuvuonna 2019–2020 yhteensä yli 57 miljoonaa kertaa.
  • Kautta aikojen oppilaat ovat harjoitelleet Bingelissä jo yli miljardi kertaa!

Tutustu Bingeliin täältä »

Avainsanat: Bingel
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Poimi vinkit Bingelin hyödyntämiseen opetuksessa

Digitaalisuus opiskelussa

Näin Bingel tukee opetustasi – Suomen ensimmäinen OPSin mukainen pelimaailma

Digitaalisuus opiskelussa

Bingelin haastetehtävät motivoivat oppilaita