3

Digitaalisuus opiskelussa

Bingelin haastetehtävät motivoivat oppilaita

Bingel on tarinallinen ja pelillinen maailma, jossa oppilaat harjoittelevat uuden opetussuunnitelman vaatimusten mukaisesti, uudella ja hauskalla tavalla.

Jokaiselle Bingelin luokka-asteelle 1–6 on kirjoitettu oma tarina, johon kyseisen luokan saari, avatar-hahmojen ulkonäkö ja asusteet sekä Bingelin haaste-tehtävät liittyvät kiinteästi. Niinpä ykkösluokkalaiset seikkailevat esimerkiksi autiolla saarella merirosvojen kanssa, kakkosluokkalaiset lumotussa metsässä ja kolmosluokkalaiset hyvän ja pahan satumaailmassa.

Kerran kuussa ilmestyvät Bingel-haastetehtävät ovat osa Bingelin tarinallisuutta

Bingelissä julkaistaan haastetehtäviä oppilaille noin kerran kuukaudessa. Niiden tarkoitus on aktivoida oppilaita tehtävien pariin ja kannustaa yhdessä tekemiseen. Kussakin haasteessa esitellään yhteinen tavoite koko luokalle.

Jokainen haaste on kirjoitettu pienen tarinan muotoon. Siinä esitetään jokin saaren teemaan liittyvä alkuasetelma ja tavoite lapsille. Esimerkiksi kolmannen luokan jääkiekon MM-haastetehtävä kuuluu: ”Suomen jääkiekkojoukkueen tärkein pelaaja on kadonnut. Oppilaiden täytyy etsiä häntä ympäri Bingel-saarta. Tämä onnistuu Bingel-tehtäviä tekemällä. Jokainen suoritettu tehtäväsarja tarkoittaa yhtä koluttua aluetta.” Haasteista julkaistaan videot, joissa kerrotaan tarkasti, mitä kussakin haasteessa pitää tehdä.

Haaste on käynnissä kahden viikon ajan, jolloin kaikki oppilaan tekemät harjoitukset ja tehtävät kasvattavat luokan yhteistä palkintopottia. Kun oppilas on suorittanut tehtäviä haasteen aikana, Bingel kertoo, missä vaiheessa hänen luokkansa menee tavoitteen saavuttamisessa.

Onnistuneesti saavutetusta tavoitteesta koko luokka saa omaan palkintogalleriaansa merkinnän. Palkintogalleria löytyy oppilaan näkymästä tähti-ikonin takaa.

Mistä haastetehtävät löytyvät?

Haastetehtävät löytyvät Bingelistä oppilaan etusivulta Haasteet-kohdasta, josta voi halutessaan katsoa myös aiemmin samana lukuvuonna ilmestyneet haastevideot. Oppilaan ilmoituksiin ilmestyy tieto, kun uusi haaste julkaistaan.

Kun haaste on käynnissä, näkyy Bingel-saarella visuaalisia lisäyksiä kyseisen teeman mukaisesti. Niinpä esimerkiksi jääkiekon MM-haasteen ajaksi saarelle ilmestyy jääkiekkokaukalo.

Opettajalla on omalla etusivullaan oma kohta ”Katso viimeisin haaste”. Se löytyy samasta paikasta, josta opettaja siirtyy Bingel-saarinäkymään. Lisäksi opettaja saa Bingelistä ilmoituksen omaan viestinäkymäänsä, kun uusi uusi haastetehtävä käynnistyy.


Lue lisää Bingelistä »

Avainsanat: Bingel Alakoulu
Kenelle: Vanhemmat Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel-maailmassa vietetty aika on opettavaista

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Bingel-hahmolle koti

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel tukee lapsesi oppimista peruskoulussa