3

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Bingel-hahmolle koti

Tällä askarteluvinkillä pääset rakentamaan luokkasi kanssa Bingelistä tutuille suosikkihahmoille hauskan huoneen tai kokonaisen kodin.

Bingelissä oppilas saa tehtäviä suorittamalla pingping-valuuttaa, jolla pääsee tuunaamaan omaa avatar-hahmoaan. Nämä hahmot muodostuvat monelle oppilaalle yllättävän tärkeiksi, ja siitä syntyikin idea hauskalle askarteluvinkille.

Voit tulostaa oppilaillesi Bingelin esimerkkihahmon täältä, tai jokainen voi suunnitella ja piirtää oman hahmonsa. Työn voi suorittaa parin kanssa tai ryhmässä.

Tarvikkeet:

Valmis Bingel avatar-hahmo tai itse piirretty
Pahvilaatikko
Tapettia tai värillistä paperia
Kartonkia
Erilaisia pakkauksia, esim. säilyketölkkejä, korkkeja, pahvikoteloita jne
Lankaa, kangasta, neula
Liimaa, sakset, kyniä

Valmistusohje:

  1. Tulosta tai piirrä oma Avatar-hahmosi. Leikkaa hahmo irti ja liimaa se kartongille. Taita kartongin alareunasta tuki, jonka avulla hahmo pysyy pystyssä.
  2. Päällystä laatikon seinät tapetilla tai värillisellä paperilla. Käytöstä poistettuja tapettikirjoja kannattaa kysyä rautakaupoista ja sisustusliikkeistä. Maalaa tai päällystä halutessasi myös lattia ja katto.
  3. Tee huonekaluja, tekstiilejä ja sisustusesineitä erilaisia pakkauksia ja materiaaleja hyödyntäen. Pieni säilykepurkki voi toimia tuolina tai pöytänä. Pillistä saa verhotangon. Lampunvarjostimeksi kelpaa esimerkiksi muovinen korkki. Vain mielikuvitus on rajana!
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Talven opevinkit alkuopetuksen äidinkielen ja kuviksen tunneille

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Iloiset eläinämpärit

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakouluun: Jäätelöpuikko-naulakkomerkit