3

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel tukee lapsesi oppimista peruskoulussa

– Bingelissä voi opiskella kivalla tavalla, kommentoi Kulosaaren ala-asteen koulun oppilas.

Bingel tarjoaa lisämotivaatiota

Bingel on jännittävä pelillinen ja tarinallinen maailma, jossa oppilas tekee harjoituksia uudella, hauskalla ja motivoivalla tavalla. Oppilas harjoittelee omalla avatar-hahmollaan Bingel-maailmassa, jonka tehtävät perustuvat suoraan uuden opetussuunnitelman mukaisten oppimateriaalien sisältöihin ja etenemisjärjestykseen.

Ainutlaatuinen Suomessa

Bingel on pelillinen maailma, jossa oppilaat tekevät Sanoma Pron uusiin oppimateriaalisarjoihin pohjautuvia harjoituksia. Kaikki harjoitukset ovat uuden opetussuunnitelman mukaisia ja tukevat oppimista pelillisin keinoin. Opettajat ovat pitkään kaivanneet Bingelin kaltaista opetussuunnitelman mukaista harjoittelumaailmaa, jota ei tarvitse tyrkyttää oppilaille.

“Saanko jäädä välkäksi tekemään tehtäviä”, on ollut paras kommentti, jonka olen oppilailtani saanut, kertoo Margit Triebel Espoon Kantokasken koulusta.

Oppilaat innostuvat pelillisyydestä

Oppilaat ovat toden teolla innostuneet Bingelistä. Jokaisella on oma avatarhahmonsa, joka tuo lisämotivaatiota tehtävien tekemiseen: omaa avataria voi tuunata uusilla vaatteilla, hiuksilla ja muilla lisävarusteilla tehtävistä saaduilla ping-ping-pisteillä.

– Bingelissä voi opiskella kivalla tavalla, kommentoi Kulosaaren ala-asteen koulun oppilas.

Bingelissä on mukana myös tarinallisuutta. Eri luokka-asteille suunnattujen haastevideoiden tarinat kannustavat oppilaita tehtävien tekemiseen.

Bingel tukee opettajaa arvioinnissa ja eriyttämisessä

Opettajat ovat kehuneet Bingelin helppokäyttöisyyttä ja innostavuutta.

– Oppilaat ovat tykänneet hurjasti. He ovat harjoitelleet ahkerasti myös kotona, ilman että olen kehottanut siihen, kertoo Marja-Riitta Sulonen Kulosaaren ala-asteen koulusta.

– Bingelissä on yksinkertainen käyttöliittymä, ja sieltä näkee helposti jokaisen oppilaan edistymisen. Myös palautteen antaminen toimii Bingelissä kivasti. Voin antaa oppilaille esimerkiksi ping-ping-lisäpisteitä, joilla he voivat hankkia omalle avatarilleen lisävarusteita, hän jatkaa.

Myös eriyttäminen on otettu huomioon: oppilaalle ilmestyvien tehtävien taso määräytyy hänen aikaisempien suoritustensa perusteella. Myös opettaja voi halutessaan antaa oppilaalle yksilöllisiä tehtäviä.


Katso, mitä mieltä oppilaat ovat Bingelistä:

 

Avainsanat: Bingel
Kenelle: Vanhemmat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Uusi vuosi, uudet kuteet − Suunnittele Bingel-avatarille uudet vaatteet

Inspiraatiota opetukseen

Millaista on opettaa Sanoma Pron alkuopetuksen oppimateriaalien avulla?

Inspiraatiota opetukseen

Toukokuun juhlatehtävä: Innostava kirjaviikko