3

Opevinkit

Kimaran nachovuoka on sormin syötävä suosikki

Nachovuoka katoaa pöydältä nopeammin kuin ehtii sanoa ”guacamole”.

Kimaran nachovuoka on mutkaton suosikkiruoka, joka sopii täydellisesti kaveriporukan kokoontumisiin, viikonlopun herkkuhetkiin tai leffailtaan perheen kanssa. Maissilastut, mehevä kastike ja sulanut juusto houkuttelevat maistelemaan.

Uusien ravitsemussuositusten mukaisesti annokseen on helppo lisätä kasviproteiinia vaihtamalla broileri ja juusto kasvipohjaisiin vaihtoehtoihin – ja herkullisuus säilyy silti. Tästä pitävät kaikki! 

Kastike 

½ punasipuli
1 mieto chili
100 g broilerisuikaleita
2 dl tomaattimurskaa (200 g)
2 mm suolaa
2 mm sokeria
1 tl oreganoa
5 tippaa tabascoa
1 dl käyttövalmiita ruskeita papuja (100 g) 

Vuokaan 

150 g maissilastuja
100 g cheddar-sulatejuustoviipaleita tai juustoraastetta
Vuoan voiteluun ja paistamiseen ruokaöljyä 

Lisäksi 

2 tomaattia 

Vegaaninen: Vaihda broileri ja juusto vastaaviin kasvipohjaisiin valmisteisiin. 

  1. Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Ota esille uunipelti ja leivinpaperi tai voitele uunivuoka.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele, puhdista ja kuutioi chili.
  3. Kuumenna ruokaöljy paistokasarissa. Kuullota sipuli ja chili. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista.
  4. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Kiehauta kastike ja anna hautua kannen alla 15 minuuttia.
  5. Huuhtele ja valuta pavut. Lisää ne kastikkeen joukkoon ja kuumenna.
  6. Laita puolet maissilastuista pellille tai uunivuokaan. Levitä kastike lastujen päälle. Laita loput lastut ja juusto kastikkeen päälle. Kypsennä uunissa noin 5 minuuttia, kunnes juusto sulaa.
  7. Huuhtele ja kuutioi tomaatit. Lisää pellille tai vuokaan.

Vinkki: Tarjoa guacamolen, ranskankerman ja salaatin kanssa. 

Guacamole

1 avokado
1 tomaatti
1 rkl hienonnettua sipulia
1 valkosipulinkynsi
½ mm chilijauhetta
1 mm suolaa

  1. Halkaise avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha lusikalla ja hienonna se haarukalla leikkuulaudalla.
  2. Huuhtele tomaatti ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Siirrä hienonnettu avokado ja sipuli sekä tomaattikuutiot kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi joukkoon.
  3. Mausta chilijauheella ja suolalla. Sekoita tahnaksi.

Ohjeet ovat yläkoulun kotitalouden Kimara-oppimateriaalista sivulta 126. Lue lisää Kimara-sarjasta » 

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Couscous-salaatti tuo väriä, makua ja kasviksia lautaselle

Ajankohtaista

Uudet ravitsemussuositukset tukevat hyvinvointia

Opevinkit yläkouluun

Kimaran pavlovat