3

Artikkeli

Ystävien eskarin tekijöiden vinkit lukuvuoden alkuun

Ota talteen hauskat ja hyödylliset vinkit esiopetukseen. Vinkit on koostettu Ystävien eskarin oppimateriaaliksi valinneille.

Ystävien eskarin sujuva käyttöönotto

Ystävien eskarin käyttöönottokoulutuksessa oppimateriaalien tekijät kertovat, miten voit hyödyntää Ystävien eskarin materiaaleja parhaalla mahdollisella tavalla. Tallenteen löydät täältä.

Vinkkejä digitaalisten materiaalien käyttöönottoon löydät myös täältä.

Digiopetusmateriaali on eskariopen aarrearkku

Digiopetusmateriaali on opettajalle työskentelyn avuksi laadittu runsas idea- ja materiaalipankki. Sitä käytetään opetustilassa yhdessä eskarilaisten kanssa. Digiopetusmateriaali sisältää interaktiivisia harjoituksia kaikkiin esiopetuksen oppimiskokonaisuuksiin. Eskarivuoden alussa digiopetusmateriaalista kannattaa hyödyntää muun muassa nämä harjoitushelmet:

  • Keijun kiepautus: Uusien eskarilaisten mieli piristyy, kun välillä pidetään jumppatuokio. Keijun kiepautuksessa pyöräytetään hyrrää ja toimitaan ohjeen mukaan. Hyrrän löydät 1. jakson Toimi-valikosta.
  • Kehoskannaus: Jos tuoreiden eskarilaisten on hankala jaksaa istua paikoillaan opetustuokion aikana, voi välillä pitää rentouttavan kehoskannauksen. Löydät äänitteen 1. jaksosta Rutiinit- ja rauhoittuminen -valikoiden kautta.
  • Ystävien eskarin hahmoihin tutustuminen onnistuu hauskan hahmomuistipelin avulla. Löydät muistipelin 1. jaksosta Harjoittele-valikon kautta.
  • Koostakaa eskarilaisista ystäväkirja Mahtava minä -monisteilla (Opettajan opas A, liite 30 s. 170). Vastaukset voi kirjoittaa opettajan tai vanhemman avustuksella. Kerätkää täytetyt monisteet yhteen ja tehkää niistä koko ryhmän yhteinen ystäväkirja. Kirjasta voi kopioida jokaiselle lapselle oman ihanan muiston eskarikavereista.
Avainsanat: ystävien eskari
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Ystävien eskariin tutustuminen ja käyttöönotto

Askarteluvinkit

Käsityövinkki: Ystävien eskarin Havu-pehmo

Artikkeli

Oppimisen ihmettelyä ja onnistumisen riemua – Ystävien eskari on toivottu oppimateriaali esiopetukseen