3

Digitaalisuus opiskelussa

Uusia ominaisuuksia Kompassi-digikokeisiin

Kompassi-digikokeisiin on tullut parannuksia koetilanteen järjestämiseen ja suoritusten arviointiin liittyen. Tässä koottuna tietoa muutoksista, jotka helpottavat opettajan työtä.

Kokeen osallistujien ja suoritusajan muokkaaminen

Kompassissa on mahdollista muokata kokeen osallistujia ja suoritusaikaa myös silloin, kun joku oppilaista on aloittanut kokeen suorittamisen. Tämä tilanne tulee usein eteen, jos oppilaat eivät ole muistaneet liittyä Kampuksen puolella opettajan tekemään ryhmään ennen kokeen alkamista tai tulevat itse koetilanteeseen myöhässä. Napauta kokeen suoritusnäkymässä Muokkaa-painiketta ja lisää/poista opiskelijoita. Tässä näkymässä voit myös muokata kokeen suoritusaikaa.

Mikäli kokeen suoritusaika on päättynyt, voit kuitenkin lisätä kokeeseen uusia oppilaita ja määritellä heille uuden kokeen suoritusajan. Näin saat kaikkien samaa koetta suorittavien oppilaiden suorituksen samaan suorituskertaan ja arviointinäkymään. Kun avaat kokeen uudelleen suoritusajan päättymisen jälkeen, oppilaat, jotka ovat jo suorittaneet kokeen tai joiden kohdalla suoritusaika päättyi, eivät enää pääse muokkaamaan vastauksiaan. Koe avautuu vain uusille lisätyille oppilaille.

Suoritusten arviointinäkymään sujuvuutta

Olemme tehneet muutamia parannuksia opettajille kokeen arviointinäkymään. Ensinnäkin sujuvoitimme oppilaiden avointen vastausten kommentointia. Nyt voit vain korostaa oppilaan kirjoittamasta tekstistä/kaavasta osia ja jättää halutessasi kommenttikentän tyhjäksi. Tehtävän kommentit-kenttään voit kirjoittaa yleisempää palautetta, kuten ”Kiinnitä huomiota välimerkkeihin” tai ”Muista perustella mielipiteesi”.

Mikäli haluat kirjoittaa korostettuun kohtaan kommentin, voit napauttaa korostettua kohtaa ja kirjoittaa kommentin avautuvaan kommenttikenttään.

Näillä muutoksilla avointen tehtävien kommentointi sujuvoituu ja voit valita, annatko yleisempiä vai yksityiskohtaisempia palautteita oppilaille.

Korostimme arviointinäkymässä myös vihreitä nuolipainikkeita, joilla voit siirtyä oppilaasta toiseen samassa tehtävässä.

Tällä tavalla voit kerralla arvioida yhden tehtävän vastaukset kaikilta oppilailta.


Katso tästä vinkit Kompassi-kokeen käyttöön arviointiviikolla »

Avainsanat: Kompassi
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Vinkit Kompassi-kokeiden käyttöön

Digitaalisuus opiskelussa

Näin Kompassi-työkalu auttaa opettajaa arvioinnin eri askelissa

Digitaalisuus opiskelussa

Jatkuva arviointi muokkaa opetusta – näin Kompassi helpottaa arviointityötä