3

Tekijämme

Tutustu Huima-sarjan tekijöihin

Huima-sarjan tekijäryhmä koostuu neljän ammattilaisen joukosta!

Jarno Bruun

Jarno Bruun on kuopiolainen luokanopettaja ja digimentori. Hän on ollut aikaisemmin tekemässä historian ja yhteiskuntaopin oppimateriaaleja. Oppimisessa Jarnoa innostaa oppilaiden osallistaminen, yksilölliset oppimispolut, tulevaisuuden taidot sekä erityisesti tiimioppiminen: yhteinen oppimistulos on aina enemmän kuin yksilöiden osaamisen summa. Jarnon mielestä laadukas oppimateriaali syntyy osaavan ja luovan tekijäryhmän sekä muiden ammattilaisten vuorovaikutuksessa. Parhaimmillaan oppimateriaali on oivaltamisen iloa pilkottuna sopivan kokoisiin palasiin.

Nina Kilpimaa-Lipasti

Nina Kilpimaa-Lipasti toimii luokanopettajana Helsingissä Vallilan ala-asteen koulussa. Opetustyössä Ninalle on tärkeää tukea oppilaitaan heidän omalla oppimisen polullaan. Ninan mielestä oppiminen onnistuu parhaiten turvallisessa ja kannustavassa ryhmässä yhdessä tehden. Oivallusten ja onnistumisten jakaminen toisten kanssa synnyttää positiivisen kierteen ja halun oppia lisää. Tekijäryhmän jäsenenä Nina pääsee kokemaan samanlaisia oppimisen ja yhdessä tekemisen hykerryttäviä hetkiä kuin oppilaiden kanssa luokassaan. Nina pitää tärkeänä sitä, että saa tehdä oppimateriaalia, jossa erilaiset oppijat voivat olla oppimassa saman aineiston äärellä.

Milena Komulainen

Milena Komulainen on janakkalalainen luokanopettaja. Hänen mielestään opettajan on tärkeää avata lapsille ovi kirjallisuuden maailmaan. Kirjallisuus herättää lasten oman mielikuvituksen ja saa heidät tarkastelemaan maailmaa uusin silmin. Kirjallisuuden avulla luokassa syntyy yhteisiä luottamuksen hetkiä, joiden aikana on mahdollista puhua syvällisistäkin asioista. Milena on tehnyt pitkään sekä äidinkielen ja kirjallisuuden että historian oppimateriaaleja. Hänen mielestä tekijäryhmän  jäsenenä pääsee tarkastelemaan oppimista, koulua ja omaa työtään aivan uudenlaisesta näkökulmasta. Milena  sai Suomen tietokirjailijat ry:n oppikirjailijapalkinnon vuonna 2013. Milena on pitänyt Helsingin yliopistossa lukuisia lastenkirjallisuuskursseja luokanopettajaopiskelijoille ja lastentarhanopettajaopiskelijoille.

Hanna Kotilainen

Hanna Kotilainen toimii S2-opettajana Helsingissä Puistopolun peruskoulussa. Hänelle on tärkeää kehittää S2-opetusta ja jakaa osaamistaan sekä oppia uutta yhdessä kollegoiden kanssa. Hannan mielestä parasta oppimateriaalien tekemisessä on yhteistyö samoista asioista kiinnostuneiden ammattilaisten kanssa. Työskentely tekijäryhmässä antaa uusia näkökulmia omaan opetustyöhön, jäsentää pedagogista ajattelua ja kannustaa kehittämään jatkuvasti omaa ammattitaitoa. Opetustyössä Hanna haluaa löytää oppimateriaaleja ja keinoja, joilla jokainen oppilas voi parhaalla mahdollisella tavalla oppia ja osallistua koulutyöskentelyyn.

Tutustu Huima-sarjaan »

Avainsanat: Huima
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Opevinkit vappuun valmistautumiseen

Arviointi

Kuudennen luokan arviointikriteerien sisältöjen kertaamiseen runsaasti apua opettajan materiaalissa

Tulevaisuuden taidot

Miksi Huima on niin huima?