3

Tekijämme

Tutustu Go for it! -sarjan tekijöihin

Go for it! -sarjan tekijäryhmä koostuu viiden ammattilaisen joukosta!

Paul Westlake, oppikirjailija, kouluttaja, stand up -koomikko

Paul has been one of our leading English-language textbook authors since 1982. He has taught at every level of education, from primary to university level. His favourite role is being an intercultural trainer for students and teachers. He has also found time to become a professional stand-up comedian – in Finnish.

He was always interested in becoming involved in providing pedagogical material for media and schools. He found it an ideal context to combine his educational background (B.Ed) with his zany humour and writing ability. The process demands a multitude of skills and an opportunity to implement the most recent pedagogical and technical developments.

Paul has enjoyed an illustrious career with Sanoma Pro. He knows the ropes and how to pull a few strings. “School today represents a much more vibrant, multifaceted and tolerant learning environment than years gone by. The biggest challenge is to effectively marry our pedagogical expertise with the rise of electronic material. The English language is already firmly established as a global language. Next step – Mars and beyond.”

Paul on tehnyt lukuisia sarjoja alakoulusta aikuisten englannin oppimateriaaleihin.

Anna Laukkarinen, englannin lehtori, myös Let’s Go -sarjan tekijä

Anna toimii englanninopettajana Jyväskylän normaalikoulussa. ”Haluan kehittyä oppimateriaalin tuottajana ja opettajana. Sanoma Pro on antanut vapaat kädet tuottaa materiaalia, johon itse uskoo ja joka tehdään laadukkaasti. Talon innokas vire ja nykyaikaiset mahdollisuudet luovat hyvät puitteet tekemiselle.”

”Oppimisessa on hienointa oppimisen ilo. Kuin varkain, leikkien, laulujen, pelien ja tarinoiden kautta tapahtuva oppiminen ei yllättäen tunnukaan työltä. Aloittavien kieltenoppijoiden kanssa näkee työnsä tuloksen välittömästi. On aina yhtä ilahduttavaa huomata kuinka tunneilla opitut asiat siirtyvät lasten arkeen ja kielenkäyttöön. Kieltä ei opita kokeita vaan elämää varten. ”

Anna on myös kouluttanut kielten opettajia eri puolella Suomea aiheena mm. Virikkeitä kielten tunneille https://www.youtube.com/watch?v=vzOnEGMM1O4

Heli Sarlin, englannin lehtori, myös Yippee- ja What’s On -sarjojen tekijä

Heli Sarlin on englannin opettaja Kajaanin Keskuskoulussa 3.-9.luokilla.

”Sanoma Pro huolehtii erilaisista oppijoista antamalla paljon vaihtoehtoja sekä opettamiseen että oppimiseen. On mahdollista toimia sähköisten oppimateriaalien avulla tai valita perinteinen kirja. Myös oheismateriaalien laajuus on vaikuttava ja motivoi oppilasta. Materiaalien kuvitus on lapselle innostavaa ja nuorelle motivoivaa. Sisällöntuottajana toivonkin voivani edistää oppimisen iloa laadukkaasti kustannetuilla ja pedagogisesti perustelluilla oppimateriaaleilla.”

Jouni Paakkinen, toiminnanjohtaja, TOP-keskus, myös Yippee -sarjan tekijä

”Olen koko työurani ajan toiminut Turussa, niin luokanopettajana, englannin opettajana kuin tovin rehtorinakin. Tällä hetkellä pyrin vauhdittamaan digiloikkaa omassa organisaatiossamme työskentelemällä tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytön kehittämisen parissa.

Olen aina pitänyt oppimateriaalien suunnittelusta ja ideoinnista.  Siinä yhdistyvät oivallisesti luovuus, pedagoginen aivojumppa sekä oma ammatillinen osaaminen ja sen kehittäminen. Materiaalia aloin omatoimisesti julkaista verkkoon nuorena opettajana jo vuonna 1999 Perunakellari-sivustolleni. Melko pian sen jälkeen pääsin tekemään Sanoma Prolle eli silloiselle WSOY Oppimateriaaleille sekä sähköistä että painettua oppimateriaalia. Sillä tiellä ollaan edelleen.

Oppikirjailijan näkökulmasta yhteistyö Sanoma Pron kaltaisen ison kustantamon kanssa on antoisaa, koska rinnallamme toimituksessa on iso joukko sisällöntuotannon rautaisia ammattilaisia. Tällöin me tekijät voimme keskittyä omaan ydinosaamiseemme ja voimme luottaa, että ideamme toteutuvat parhaalla mahdollisella tavalla – oli sitten kyse graafisesta ilmeestä, kuvituksesta, taitosta, äänitteistä, painotuotteiden laadusta tai sähköisistä sovelluksista.”

Minusta oppimisen ilo ja kouluviihtyvyys on erittäin tärkeää syväoppimisen kannalta. Parhaita hetkiä luokassa opettajana on, kun oppilailla on oppimistehtävän parissa mukavaa ja on nähtävissä, että he sen vuoksi myös oppivat paremmin. Opettaja koko persoonallaan on keskeisessä asemassa hyvän ilmapiirin vaalijana, mutta myös onnistuneella oppimateriaalilla on tässä oma tärkeä roolinsa.

Pauliina Kanervo, englannin ja saksan lehtori,  myös Let’s Go -sarjan tekijä

Pauliina toimii englannin ja saksanopettajana Kaukovainion koulussa. Hän on Oulun kaupungin OPS-koordinaattori sekä mukana kommentaattorina Valtakunnallinen OPS 2016 -hankkeessa.

”Sanoma Pro luottaa opettajiin oman alansa asiantuntijoina ja haluaa tehdä parasta mahdollista oppimateriaalia opettajien ja koulujen käyttöön. Oppikirjailijana saan olla mukana luomassa uutta. Kirjantekijäryhmässä työskentely on antoisaa ja jokaisen kirjan myötä oppii itsekin paljon. Oppiminen on yhdessä toimimista. Kielten tunneilla pitää olla iloista tekemisen meininkiä ja ääntä!

Lue, miten Pauliina näkee englannin kielen roolin muuttuneen vuosien saatossa.

Avainsanat: Go for it!
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Arviointi

Kuudennen luokan arviointikriteerien sisältöjen kertaamiseen runsaasti apua opettajan materiaalissa

Opevinkit

Poimi Go for it! -sarjan opevinkit eriyttämiseen

Inspiraatiota opetukseen

Luokanopettaja kertoo, miten Go for it! -sarja toimii opetuksessa