3

Ajankohtaista

Tervetuloa ekalle! Ensimmäisen luokan lempeä aloitus

Järjestämme ensimmäisen luokan opettajille räätälöidyn lämminhenkisen Tervetuloa ekalle! -tilaisuuden 1.8.2024. Ilmoittaudu mukaan inspiroitumaan ja poimimaan käytännönläheisiä vinkkejä lempeään kouluvuoden aloitukseen.

Tulevana kouluvuonna ihana ekaluokka kutsuu jälleen kymmeniätuhansia uusia koululaisia oppimisen ja oivaltamisen polulle. Alkava koulutaival voi jännittää pieniä oppilaita. Samojen mietteiden äärellä saattaa olla ekaluokan opettajakin: mitä kaikkea ensimmäisten koulupäivien ja koko lukuvuoden aikana tulee huomioida?

Ennen lukuvuoden aloitusta järjestämme Tervetuloa ekalle! -tilaisuuden, jossa jokainen ekaluokan kanssa aloittava opettaja voi inspiroitua tärkeään vuoteen ja poimia ideoita työhön yhdessä muiden ykkösten opettajien kanssa.

Tervetuloa ekalle! -tilaisuus on suunniteltu erityisesti sinulle, joka aloitat ensimmäistä kertaa ekaluokan kanssa tai palaat pitkästä aikaa pienten oppilaiden pariin. Myös pidempään alkuopetuksessa työskennelleet saavat tilaisuudesta inspiraatiota ja vahvistusta opetukseensa.

Tilaisuus muistuttaa käytännönläheisesti, miten ekaluokan voi aloittaa kiireettömästi toinen toiseen tutustuen ja myönteisessä ilmapiirissä. Näytämme myös konkreettisin esimerkein, mitä ekaluokan opetus voi sisältää ensimmäisillä viikolla ja mitä kannattaa huomioida ensimmäisten kuukausien aikana eri oppiaineissa. Keskustelemme myös eri oppiaineissa hyödynnettävistä työtavoista.

Tilaisuus järjestetään virtuaalisesti torstaina 1.8.2024 klo 15. Ilmoittaudu mukaan »

Virtuaalitilaisuudessa ekaluokalle kannustavat kokeneet alkuopetuksen opettajat Johanna Asplund, Terhi Kaleva, Marja-Riitta Sulonen ja kieltenopettaja Minna Heikkinen. Heistä jokaisella on myös pitkä kokemus oppimateriaalien tekemisestä. Tilaisuuden juontaa luokanopettajanakin toiminut Piia Puolanne Sanoma Prolta.

Ohjelmassa

  • Kiireetön rutiinien harjoittelu kantaa hedelmää – Kokeneiden luokanopettajien keskustelu ekaluokan keskeisimmistä vaiheista
  • Koululaiseksi kasvaminen aapisen kanssa – Ystävien aapisen tekijän vinkit äidinkielen ja kirjallisuuden opetukseen
  • Minä osaan -tunne jokaiselle oppilaalle – Milli-sarjan tekijän vinkit matematiikan opetukseen
  • Toiminnallisuus ja tutkiminen herättää oppilaiden tiedonjanon – Kätkö-sarjan tekijän vinkit ympäristöopin opetukseen
  • Kuuntelu, toisto ja toiminta avainasemassa uuden kielen oppimisessa – Come with me! -sarjan tekijän vinkit englannin opetukseen
  • Vähemmän on aina enemmän ekaluokkalaisten kanssa – Kannustavat lopputerveiset ekaluokan opettajille

Tilaisuus kestää noin kaksi tuntia. Jos et pääse kuulolle yhteiseen hetkeen, voit katsoa tilaisuuden jälkikäteen tallenteena.

Avainsanat: teemakoulutukset
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Vinkit vanhemmille

Näin voit tukea ekaluokkalaisen koulun alkua kotona

Opevinkit

Alakoulun opevinkit lukuvuoden alkuun

Opevinkit

Alakoulun omat lukujärjestykset