3

Artikkeli

Tarkista nämä ääniasetukset ennen virtuaalikonserttia

Eikö kuulu, vaikka nupit ovat kaakossa?

Ystävien konsertti lähetetään suorana Musiikkitalolta ystävänpäivänä 14.2.2024 klo 12 alkaen. Tämän jälkeen konsertin voi katsoa tallenteena niin monta kertaa kuin haluaa. Tallenne julkaistaan pian konsertin jälkeen osoitteessa sanomapro.fi/konsertti sekä Sanoma Pron Youtube-tilillä.

Konsertti lähetetään Vimeo-palvelun välityksellä. Musiikkitalon teknikot pitävät huolen, että lähetyksen äänenvoimakkuus on parhaalla mahdollisella tasolla. Jotta konserttikokemus on myös kouluilla ikimuistoinen, kannattaa tarkistaa jo etukäteen sen tietokoneen ja kaiuttimen asetukset, jolta virtuaalikonsertti koululla toistetaan.

Tarkista nämä ennen konserttia

  • Tietokoneen äänenvoimakkuus. Tämä löytyy yleensä ruudun oikeasta alareunasta. Voit säädellä äänentasoa myös näppäimistön äänenvoimakkuuspainikkeilla. Jos kuvakkeen päällä on rasti, ääni on mykistettynä.
  • Kaiuttimen ja tietokoneen väliset äänenvoimakkuus- ja laiteasetukset. Joskus kaiuttimen äänentasoa voi säädellä tarkemmin tietokoneen ohjauspaneelista.
  • Kaiuttimen kytkennät. Erillisissä kaiuttimissa voi olla manuaalinen äänenvoimakkuuden säädin. Tarkistathan virta- ja kytkentäpiuhan kytkennät. Tarkista myös mahdollinen Bluetooth-yhteys.
  • Vimeon ääniasetukset. Konsertti lähetetään Vimeo-palvelun avulla. Tarkista myös Vimeon omat ääniasetukset ja -tasot. Voit testata tätä viime vuoden Ystävien aapisen konsertin tallennelinkillä.
  • Jos et siltikään saa ääniä kunnolla kuuluviin, ole yhteydessä oman koulusi it-asioista vastaavaan henkilöön.

Entäs kun kuva pätkii?

Mikäli lähetys ei näy kunnolla, päivitä selain ja avaa konsertin Vimeo-linkki uudelleen. Voit myös sulkea kaikki omat yhteyttä hidastavat ohjelmat ja muut verkkoa kuormittavat laitteet yhteyden parantamiseksi. Voit myös koittaa toista selainta.

Ystävien konserttiin on ilmoittautunut yli tuhat koulua. Kun kaikkien luokkien oppilaat lasketaan yhteen, virtuaalikonsertissa on yli 30 000 silmäparia. Tavataan yhteisessä konserttikokemuksessa!

Avainsanat: ystävien konsertti
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Ystävien konsertissa laulettiin lukukirjan lauluja – katso tallenne

Ajankohtaista

Ystävien konsertti yhdisti oppilaat yhteisen musiikkikokemuksen äärelle

Inspiraatiota opetukseen

Ystävien aapisen musiikki on silta lukemisen maailmaan