3

Digitaalisuus opiskelussa

Selkeytetyt digiharjoitukset mukautuvat oppilaan omaan tasoon

Helppokäyttöisyys, selkeys ja adaptiivisuus. Näiden kolmen toivotun ominaisuuden pohjalta uudistimme yläkoulun digiharjoituksia, jotka tukevat nyt entistä paremmin oppilaiden harjoittelua.

Helppokäyttöisyys etusijalla

Päivitimme yläkoulun sarjojen digiharjoitukset käyttäjäystävällisemmälle tasolle. Uudistuksessa on panostettu erityisesti oppilaan käyttäjäkokemuksen selkeyttämiseen. Jatkossa digiharjoittelu on oppilaalle sujuvampaa, sillä tutut tehtävätyypit jatkuvat samankaltaisina oppiaineesta toiseen.
Myös opettajan on helpompi ohjata oppilaiden harjoittelua ryhmänä tai oppilaskohtaisesti. Jatkossa digiharjoittelu tukee oppituntien sujumista aikaisempaa paremmin.

Oppilaan tasoon mukautuvaa digiharjoittelua

Opettajan työtä helpottavat myös jokaisesta sarjasta löytyvät adaptiiviset tehtävät. Adaptiiviset tehtävät ovat oppilaan osaamiseen mukautuva tehtäväsarja, joka tarjoaa oppilaalle sopivasti haastetta ja onnistumisen iloa. Tehtävät valikoituvat automaattisesti kolmelta eri tasolta sen mukaan, miten oppilas on suoriutunut edellisistä tehtävistä.

Kampus toimii digiharjoittelun tukikohtana

Selkeytetyt digiharjoitukset löytyvät tutusta Kampus-palvelusta. Erilaisia tehtävätyyppejä on yhteensä 14. Digiharjoitukset mukailevat tekstikirjan ja digitekstien lukuja. Harjoitusten vaikeustaso on merkitty tehtäviin tähdillä.

Kampuksen jatkuvan arvioinnin työkalusta, Ohjaamosta, voidaan seurata oppilaiden tehtäväsuorituksia reaaliaikaisesti. Ohjaamon uudistustyön myötä valmistuu paljon toivottu koko digikirjan tehtävälaskuri. Opettaja voi helposti tarkastella yhdessä näkymässä, kuinka monta tehtävää kukin oppilas on kaikista tehtävistä suorittanut ja kuinka monta pistettä näistä on kertynyt. Oppilas vastaavasti näkee kokonaissuorituksensa omasta näkymästään.

Tehtävien ohjeistus johdonmukaista

Harjoitusten teko on ohjeistettu siten, että oppilas saa jo otsikon perusteella selkeän kuvan siitä, mitä tehtävässä on tarkoitus tehdä. Ohjeistus on johdonmukainen kaikissa digiharjoituksissa. Harjoituksissa on myös huomioitu käytettävyys mobiililaitteilla.

Uudistuneet digiharjoitukset löytyvät näistä sarjoista

 • FyKe
 • Geoidi
 • Historian taitaja
 • Katapult
 • Koodi
 • Level Up
 • Lipas
 • Loisto
 • On the Go
 • Yhteiskuntaopin taitaja
 • Myös Kuutio-sarjan digilisätehtävät tullaan uudistamaan

Tutustu digiharjoitusten demoihin Kampuksen Näyteaineistot-välilehdellä.


Digi mikä?

Digikirja sisältää sekä tekstit ja harjoitukset
Digitekstit ovat tekstikirja digitaalisessa muodossa
Digiharjoitukset ovat harjoituskirja digitaalisessa muodossa

Avainsanat: Yläkoulu digiharjoitus
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Tehtävien vaikeustason tähtimerkinnät auttavat löytämään sopivan haastavia harjoituksia

Digitaalisuus opiskelussa

Kokeile yläkoulun digitaalisten aineistojen demoja

Ajankohtaista

Vinkit yläkoulun oppimateriaalin valintaan