3

Tekstitaituri

Uudistettu Tekstitaituri-sarja (OPS 2016) tarjoaa konkretiaa tekstitaitojen opetukseen ja iloa lukemiseen

Sarjan esittely

Oman kielensä sankareille

Tekstitaituri-sarjaan valitut ajankohtaiset tekstit innostavat oppimaan. Kirjallisuuden opiskelussa keskeistä on oman lukuinnostuksen vahvistaminen ja oman lukemisen monipuolistaminen. Kielen opetuksessa lähdetään liikkeelle merkityksistä ja kielen käytöstä. Kielen piirteitä tarkastellaan tekstilajiryhmittäin. 

Tekstitaiturin vaiheistetut  ohjeet eri tekstien tekemiseen kehittävät kaikkien oppilaiden ymmärrystä siitä, millaisia hyvät tekstit ovat ja miten ne syntyvät. Myös lukemisen harjoittelemiseen on vastaavanlaisia vaiheistettuja tehtäviä ja lukemista helpottavaa mallintamista. 

Sarja antaa paljon tilaa oppilaan omalle arvioinnille ja oivallukselle. Arviointimateriaali tarjoaa runsaasti välineitä monipuoliseen ja oppilaan tilanteen huomioivaan arviointiin. 
Tekstitaituri antaa myös valmiudet eriyttämiseen, ja sen avulla voi hyödyntää laajasti digitaalisuutta omassa opetuksessa.

Tekstitaituri -sarjan vahvuudet

  • Konkreettinen tekstitaitojen opetus aitojen esimerkkien avulla.
  • Kielen opetus, jossa lähdetään liikkeelle merkityksistä ja kielen käytöstä.
  • Lukemisen ilo, joka syntyy tarkoin valittujen tekstien kautta.
  • Arttu-sovelluksen avulla kuunneltavat tekstit.

Tekijät

Minna Harmanen, Jouko Isometsä, Lari Kotilainen, Ilona Kuukka, Anne Leppäjärvi, Tuomas Pelto, Katriina Rapatti, Riikka Vaitniemi ja Tiina Yli-Jaukkari

Tutustu uudistuneeseen Tekstitaituri-sarjaan

 

Kaikki opettajan digimateriaalit nyt samassa paketissa

Yksinkertaistimme opettajan digimateriaalien hankintaa ja hinnoittelua. Saat kaikki oppimateriaalisarjaan sisältyvät opettajan digimateriaalit käyttöösi yhdellä lisenssillä.

Tekstitaituri-sarjan opettajan digimateriaalien lisenssiin sisältyvät:

  • digiopetusmateriaali
  • Kompassi-digikokeet.

​Tilaa opettajan digimateriaali suoraan välittäjältä tai sähköpostitse asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@sanomapro.fi).

Tutustu käyttäjäetuihin ja hinnastoon »

Painetut materiaalit

Tekstitaituri-sarjan runkona on oppikirja, jonka opetus-, demo- ja kaunokirjalliset tekstit voi myös kuunnella Arttu-sovelluksen avulla. Tehtäväkirja harjoituttaa opiskeltavia asioita asteittain syventäen. Tekstitaituri-sarjaan kuuluu myös alaspäin eriyttävä tehtäväkirja ja suomi toisena kielenä -tehtäväkirja. Kaikki tehtäväkirjat etenevät samaan tahtiin. 

Digitaaliset materiaalit

Tekstitaituri-sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat opettajan materiaali, digiopetusmateriaali sekä Kompassi-digikokeet ja oppilaan digitehtävät

Opettajan materiaali sisältää opettajan oppaat ja suomi toisena kielenä -oppaat, oppi- ja tehtäväkirjojen ratkaisut, itsearvioinnit ja muokattavat kokeet ratkaisuineen. Digiopetusmateriaalin tehtävien kautta johdatellaan ja syvennytään tunnin aiheeseen. Videot, artikkelit ja draamaharjoitukset motivoivat oppilaita ja tuovat vaihtelua luokkaan. Oppi- ja tehtäväkirjan sekä S2-tehtäväkirjan vaiheistetut ratkaisut helpottavat tehtävien tarkistamista. Vaihtoehto perinteiselle tehtäväkirjalle ovat digitehtävät, jotka sisältävät monipuolisia tehtävätyyppejä ja videoaineistoja. 

Kompassi-digikokeet auttavat jatkuvassa arvioinnissa, ja koetehtäväpankista voi koota ryhmälle sopivan kokeen. 

Sarjaan saatavilla Arttu, Kompassi-digikokeet ja Ohjaamo

Tutustu

Kaipaatko lisätietoja? Myyntimme auttaa!

Olemme mielellämme apunasi, kun pohdit uuden oppimateriaalin hankintaa.

Ota yhteyttä