3

Precis

Lukion B1-ruotsin sarja Precis puhuttelee opiskelijaa ja valmistaa digitaaliseen ylioppilaskokeeseen

Sarjan esittely

Kielen oppiminen on hauskaa, kun kielitaitoa pääsee käyttämään ihan oikeasti

Precis on lukion B1-ruotsin sarja, joka korostaa omakohtaisuutta, vuorovaikutusta ja viestinnällisyyttä. Tekstien aiheet kytkeytyvät opiskelijan omaan elämään. Teemoja työstetään ryhmissä ja pareittain teknologiaa ja sosiaalista mediaa hyödyntäen. Videot elävöittävät tekstejä. Opiskelija tutustuu sekä suomenruotsalaisuuteen että Ruotsiin ja muihin Pohjoismaihin.

Precis-sarjassa digitaaliset työvälineet rikastuttavat oppituntia

Tehtävissä korostuu kommunikatiivisuus, ja opiskelija harjoittelee tilanteita, joihin hän voi itse joutua. Rakenteet opitaan tekstien yhteydessä, ja kielioppi on osa viestinnällisyyttä. Mobiilitehtävät tarjoavat uudenlaisia keinoja sanaston harjoitteluun. Arviointi on kannustavaa ja perustuu jatkuvaan näyttöön, ja opiskelija kokoaa omaa portfoliota, jonka avulla hän näkee kielitaitonsa kehittymisen. Sarjassa on myös huomioitu digitaaliset ylioppilaskokeet.

Arttu-sovellus herättää kirjan sivut henkiin

Video- ja äänisisällöt herättävät painetun oppimateriaalin henkiin. Ne avautuvat Arttu-sovelluksella kätevästi opiskelijan omassa mobiililaitteessa.

Sarjan vahvuudet

 • Opiskelija harjoittelee tilanteita, joihin hän voi itse joutua.
 • Arviointi on kannustavaa ja perustuu jatkuvaan näyttöön.
 • Opiskelija kokoaaomaa portfoliota, jonka avulla hän näkee kielitaitonsa kehittymisen.
 • Opettajan apuna ovat uusimmat digitaaliset työvälineet, jotka rikastuttavat oppitunteja.
 • Digitaalinen ylioppilaskoe on huomioitu sarjassa.

Tekijät

Martin Appel, Hanna Fagerholm, Katja Johansson, Olli Määttä, Sanna Pesola, Maiju Silén, Anne Steenbeck ja Tuija Tiala

Painetut materiaalit 

Sarjan painetut oppikirjat sisältävät tekstit, kielioppiosuudet, ääntämisohjeet, teemasanastot ja näihin liittyvät tehtävät.

Digitaaliset materiaalit 

Digikirjat

Digikirjojen sisältö on sama kuin painetuissa kirjoissa. Digikirjojen tehtävistä saa välittömän palautteen, ja opinnoissa etenemistä ja osaamisen kehittymistä voi seurata Ohjaamossa. Digikirjat toimivat sekä tietokoneella että mobiililaitteilla, ja digikirjojen sisältöjä on mahdollista avata rinnakkain.

Opettajan digimateriaali

Opettajan esitysmateriaali tarjoaa työkaluja opetuksen suunnitteluun ja toteuttamiseen. Materiaalin lisätehtävät tukevat opettamista ja oppimista. Opiskelijan mp3-äänitiedostot ovat ladattavissa Kampus-palvelussa ja sisältävät kaikkien oppimateriaalien äänitiedostot.

Ohjaamo

Ohjaamon avulla niin opettaja kuin opiskelija voi seurata opintojen etenemistä reaaliaikaisesti. Havainnolliset värikoodit osoittavat edistymisen ja tehtävistä suoriutumisen. Suorituksista kertyvää dataa voi hyödyntää esimerkiksi yksilöllisten tavoitteiden asettamisessa ja tuen tarpeen kartoittamisessa. Ohjaamo sisältyy kaikkiin Precis-digikirjoihin.

Arttu-sovellus

Arttu-sovelluksella voi kuunnella painettuihin kirjoihin liittyvät äänisisällöt suoraan mobiililaitteella ilman kirjautumista. Sovellus toimii yleisimmin käytetyissä älypuhelimissa ja tableteissa.

Sanastot-sovellus

Sanastot-sovelluksen avulla voi harjoitella kappale- ja teemasanastoja sekä epäsäännöllisiä verbejä kätevien kääntökorttien avulla. Sovelluksessa on myös aakkosellinen sanasto, joka kattaa kaikki sarjan sanastoissa olevat sanat.

Kompassi-digikokeet

Kompassi-digikokeiden avulla kokeiden tekeminen ja järjestäminen sujuu kätevästi ja tehokkaasti. Suurin osa koetehtävistä on itsestään korjautuvia, ja avoimiin kirjoitustehtäviin voi helposti lisätä omia merkintöjä ja kommentteja. Kokeita voi myös ajastaa ennakkoon.

 • Precis 5 -kirjan arviointimateriaaliin sisältyy Abitti-mallikoe.
 • Precis 6- ja Precis 7 -kirjojen arviointimateriaaleihin sisältyy Abitti-preliminäärikoe.

Katso lukion tuotteiden hinnat täältä »

Valitse tarpeisiisi sopiva lisenssi

12 kk oppilaitoslisenssi

Lisenssi sisältää sarjan kaikkien moduulien materiaalit opiskelijalle ja opettajalle.

 • Moduulien 1—7 digikirjat
 • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Oppilaitoslisenssi on voimassa 1.8.2023—31.7.2024.

Tutustu verkkokaupassa »

3 kk abilisenssi

Uuden abilisenssin ostaminen on mahdollista yksittäisen kurssin suorittamista tai ylioppilaskokeisiin valmistautumista varten.

 • Moduulien 1—7 digikirjat
 • Opettajan digiaineisto ja kokeet

Abilisenssi on voimassa 1.8.—31.10.2023.

Tutustu verkkokaupassa »

Tutustu artikkeleihin