3

Historian ja yhteiskuntaopin taitaja

Taitopainotteinen oppimateriaali yläkoulun historian ja yhteiskuntaopin opiskeluun

Sarjan esittely

Historian taitaja löytää historian lähteille! 

Historian taitajassa on nimensä mukaisesti pääosassa historian taidot ja niiden harjoittelu. Lähteet historiallisen tiedon pohjana tulevat tutuksi: oppilas perehtyy niin aikalaiskertomuksiin, elokuviin kuin peleihin tiedon lähteinä. Tietoa harjoitellaan hakemaan ja tulkitsemaan niin oppimateriaalista kuin sen ulkopuolelta.  

Yhteiskuntaoppia toiminnallisesti ja vuorovaikutteisesti  

Yhteiskuntaopin taitajassa yhteiskuntaoppia opiskellaan käytännöllisesti, toiminnallisesti ja vuorovaikutteisesti. Taitoja harjoitellaan monipuolisesti: opetellaan tiedon hankkimista ja arvioimista, ajattelun taitoja ja medialukutaitoa. Sisältöjen valinnassa painottuu ajankohtaisuus ja nuorten näkökulma.

Taitaja -sarjan vahvuudet

  • Sarjan keskiössä ovat monilukutaito, ajattelun taidot ja lähteiden tulkitseminen. 
  • Selkeästä oppimateriaalista on helppo löytää olennainen. 
  • Oppilaalle ja opettajalle on helppokäyttöiset digitaaliset materiaalit.

Uuden OPSin tavoitteet ja miten Taitaja-sarja vastaa niihin.

Tutustu demoihin ›

Tekijät

Pasi Hieta, Marko Johansson, Ossi Kokkonen, Hanne Piekkola-Fabrin ja Marjo Virolainen

Uutta Taitaja-sarjassa!

Kaikki sarjan opettajan digimateriaalit nyt samassa paketissa

Yksinkertaistimme opettajan digimateriaalien hankintaa ja hinnoittelua. Saat kaikki oppimateriaalisarjaan sisältyvät opettajan digimateriaalit käyttöösi yhdellä lisenssillä. 

Historian taitaja- ja Yhteiskuntaopin taitaja -sarjojen opettajan digimateriaalien lisenssiin sisältyvät:

  • digiopetusmateriaali
  • tulostettavat kokeet
  • äänitiedostot.

​Tilaa opettajan digimateriaali suoraan välittäjältä tai sähköpostitse asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@sanomapro.fi).

Tutustu käyttäjäetuihin ja hinnastoon »

Tutustu tuoteperhemalliin

Uudenlainen tuoteperhemallimme pitää sisällään 3 erilaista pakettia: aloituspaketin, digipaketin ja harjoittelupaketin. Lue lisää »


Sarjan oppimateriaalit

Painetut materiaalit

Taitaja-sarjan painettuihin materiaaleihin kuuluvat oppikirjat ja harjoituskirjat. Jokaiseen oppikirjan lukuun sisältyy ääneen luettu teksti ja Helsingin Sanomien artikkeli, joihin pääsee Arttu-sovelluksen avulla. 

Digitaaliset materiaalit

Taitaja-sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat digikirja, digitehtävät ja digiopetusmateriaali sekä tulostettavat kokeet. 

Ohjaamosta opettaja ja oppilas näkevät opiskelun edistymisen reaaliaikaisesti. Ohjaamo on käytettävissä digikirjoissa ja digitehtävissä. 

Digiopetusmateriaalissa on runsaasti materiaalia opetuksen tarpeisiin. Se sisältää mm. videoita, kuvanavauksia, erilaisia toiminnallisia tehtäviä, tunnin keskeiset asiat, lisämateriaalia sekä oppi- ja harjoituskirjan tehtävien ratkaisut. Opettajalle on myös PDF-muotoinen opettajan materiaali, joka sisältää kuvanavaukset ja tehtävien ratkaisut. 

Tulostettavissa kokeissa opettaja voi koota kokeen eritasoisista tehtävistä ja halutessaan laatia siihen myös omia tehtäviä. 

Tutustu ja lue lisää