3

Geoidi

Yläkoulun Geoidi on innostava maantiedon sarja, jonka avulla maailma avartuu uudella tavalla.

Sarjan esittely

Sarja uudistuu 2025!

Geoidi noudattaa selkeästi uuden opetussuunnitelman rakennetta. Opiskelija oppii ymmärtämään maantieteellisiä ilmiöitä eri alueilla. Geoidissa on paljon ajankohtaista tietoa, kuvia ja tehtäviä. Elämän edellytykset -kirjassa tarkastellaan maapallon ilmiöitä alueellisten esimerkkien avulla.  Muuttuvat maisemat ja elinympäristöt -kirjassa tarkastellaan Suomen ja maapallon eri alueiden luonnon- ja kulttuurimaisemia, kuten jääkauden aiheuttamia maisemia sekä aavikko- ja rannikkomaisemia. Luvuissa huomioidaan ajankohtaisuus ja ihmisen aiheuttamat ympäristöongelmat ja maiseman muutokset. Ihmiset ja kulttuurit -kirjassa perehdytään väestöön, muuttoliikkeisiin, kulttuureihin, ihmisoikeuksiin ja elinkeinoihin. Kirjan kuvitus avaa kiinnostavia ikkunoita ihmisten elämään ja arkeen.    

Käytännönläheistä geomediaa 

Geoidin avulla pääsee konkreettisesti käyttämään monipuolista geomediaa, kuten karttoja, diagrammeja, tilastoja ja valokuvia. Sarjassa on huomioitu eri alueiden ja paikannimistön opiskelu johdonmukaisesti. Erityiset geomedia-aukeamat sisältävät kokoavasti maantiedon menetelmiä ja lähestymistapoja. Geomedia-aukeamia voi käyttää myös monialaisten oppimiskokonaisuuksien sisältöinä. Kaikissa Geoidi-kirjoissa on huomioitu omaan elinympäristöön ja globaaleihin asioihin vaikuttaminen nuorille sopivalla tavalla.

Geoidi -sarjan vahvuudet

  • Geoidissa on runsaasti erilaisia tehtäviä.  
  • Geomedia-aukeamat elävöittävät ja monipuolistavat oppimista.
  • Sarjan ratkaisut tekevät eriyttämisestä helppoa.
  • Digitaaliset materiaalit innostavat oppimaan.
  • Sanastot-sovelluksen avulla voi harjoitella käsitteitä kätevien kääntökorttien avulla. Sovelluksessa on myös aakkosellinen sanasto, josta löytyy käsitteet selityksineen.

Tekijät

Hannele Cantell, Heikki Jutila, Rita Keskitalo, Juho Moilanen, Mari Petrelius ja Mervi Viipuri

Tutustu tekijöihin »

Geoidi-sarjan digiharjoitukset ovat uudistuneet

Digiharjoitukset ovat toimiva vaihtoehto tehtäväkirjalle. Suurin osa digiharjoitusten tehtävistä on itsetarkistuvia, mutta jokaisessa luvussa on myös muutama huolella valittu avoin tehtävä. Digiharjoituksista löytyvät myös kaikki oppikirjan tehtävät digitaalisessa muodossa.

Digilisätehtävät on puolestaan digiharjoituksia suppeampi, täysin itsetarkistuvista tehtävistä koostuva vaihtoehto harjoitteluun. Tehdyt suoritukset tallentuvat automaattisesti Ohjaamoon, josta opettaja voi seurata oppilaidensa edistymistä.

Kaikki sarjan opettajan digimateriaalit nyt samassa paketissa

Yksinkertaistimme opettajan digimateriaalien hankintaa ja hinnoittelua. Saat kaikki oppimateriaalisarjaan sisältyvät opettajan digimateriaalit käyttöösi yhdellä lisenssillä. 

Geoidi-sarjan opettajan digimateriaalien lisenssiin sisältyvät:

  • digiopetusmateriaali
  • tulostettavat kokeet
  • äänitiedostot.

​Tilaa opettajan digimateriaali suoraan välittäjältä tai sähköpostitse asiakaspalvelustamme (asiakaspalvelu@sanomapro.fi).

Tutustu käyttäjäetuihin ja hinnastoon »

Digitaaliset materiaalit

Digiopetusmateriaali 

Digiopetusmateriaaliin on kerätty samaan paikkaan opetuksessa tarvittavaa materiaalia. Digiopetusmateriaali auttaa opettajaa arjessa, kun samasta materiaalista löytyy tehtävien vastaukset, opetusvinkit ja erilaiset opetuksessa tarvittavat kuvat, videot ja kartat. 

Digitaaliset aineistot 

Digikirjassa yhdistyy oppikirja, tehtäväkirja ja digitehtävät toimivaksi kokonaisuudeksi. Digikirjaa käyttävällä oppilaalla on käytössään kaikki sarjan videot, äänikirja ja runsaat digitehtävät. Opettaja voi seurata oppilaan edistymistä Ohjaamo-palvelun avulla.