3

Escalier lukioon

Escalier rakentaa portaat kiehtovaan ranskan kieleen ja kulttuuriin!

Sarjan esittely

Le Nouvel Escalier johdattaa ranskan kieleen

Sarja on tarkoitettu ranskan oppimateriaaliksi lukion B3-oppimäärään. Painopiste on arkikielen tilanteissa ja sanastossa. Escalier ohjaa käyttämään kieltä luontevasti jokapäiväisessä elämässä.

Escalier-sarjaa on uudistettu tekemällä siitä entistäkin toimivampi. Kirjasarjan selkeys on säilynyt ennallaan, mutta ainesta on karsittu, mikä auttaa keskittymään olennaiseen. Kaikkea opiskelijan kielitaitoa hyödynnetään, ja eri kieliä vertaillaan keskenään. Opiskelijat harjoittelevat laaja-alaisia tulevaisuuden taitoja — muun muassa tiedon tuottamista sekä sen yhteisöllistä jakamista. Materiaali sisältää kiinnostavia ja monipuolisia videoita sekä äänitteitä.  

Sarjan vahvuudet

  • Ääntämistä harjoitellaan runsaasti ja johdonmukaisesti.
  • Kulttuuri- ja maantuntemustiedot karttuvat mielenkiintoisesti ja monipuolisesti.
  • Kielioppi on integroitu kappaleisiin olennaiseen keskittyen ja esimerkkien avulla.

Tekijät

Escalier 1: Jonina Altschuler, Fred Dervin, Markku Granath, Katja Kemppainen, Katariina Laine, Nabil Mokhtari, Riikka Penttilä, Suvi Punkkinen ja Tytti Tenhunen

Escalier 2: Jonina Altschuler, Fred Dervin, Markku Granath, Katja Kemppainen, Katariina Laine, Riikka Penttilä, Suvi Punkkinen ja Tytti Tenhunen

Tuotteet ja ilmestymisaikataulut

Escalier 1

Le Nouvel Escalier 1 (LOPS 2021) sisältää B3-ranskan moduulien VKB31 Perustason alkeet 1 sekä VKB32 Perustason alkeet 2 sisällöt. Ensimmäisessä moduulissa opiskelijan tavoitteena on hahmottaa uuden kielen suhde aiemmin opiskelemiinsa tai osaamiinsa kieliin sekä hyödyntää omaa kielellistä repertuaariaan, löytää itselleen sopivia keinoja oppia ja opiskella kieltä sekä hahmottaa kohdekielen asemaa maailmassa. Toisessa moduulissa harjoitellaan oman lähipiirin ja arjen kuvailua, sosiaalisia kohtaamisia arkisissa tilanteissa sekä tavanomaisissa asiointitilanteissa.

Escalier 2

Le Nouvel Escalier 2 (LOPS 2021) sisältää B3-ranskan moduulien VKB33 Perustason alkeet 3 ja VKB34 Perustaso 1 sisällöt sekä B2-ranskan moduulien VKB21 Perustason alkeet 3 ja VKB22  Perustaso 1 sisällöt. Moduuleissa harjoitellaan sosiaalisia kohtaamisia arkisissa tilanteissa sekä tavanomaisissa asiointitilanteissa. Keskeisiä sisältöjä ovat vapaa-ajan vietto, harrastukset ja koulu, lisäksi tutustutaan kohdekielen maantieteelliseen levinneisyyteen ja kohdekielen variantteihin, arjen tapoihin ja traditioihin sekä vertaillaan kulttuurieroja.

Escalier 3

Escalier 3 (LOPS 2021) sisältää B3-ranskan moduulien VKB35 Perustaso 2 sekä VKB36 Perustaso 3 sisällöt sekä B2-ranskan moduulien VKB23 Perustaso 2 ja VKB24  Perustaso 3 sisällöt. Moduuleissa keskitytään hyvinvointiin ja terveyteen sekä eri elämänvaiheisiin, lisäksi kulttuuriaiheita kieli- ja kulttuurialueelta, ajankohtaisia kulttuuriaiheita lisäksi mukana on opiskelijoiden oman mielenkiinnon perusteella luovaa toimintaa.

  • Escalier 3 -digikirja


Escalier 4

Escalier 4 (LOPS 2021) sisältää B3-ranskan moduulien VKB37 Perustaso 4 sekä VKB38 Perustaso 5 sisällöt sekä B2-ranskan VKB25 perustaso 4 ja VKB25 perustaso 5 sisällöt. Moduuleissa keskitytään opiskeluun koulussa sekä mahdollisiin jatko-opintoihin, työelämään ja tulevaisuudensuunnitelmiin, käsitellään ajankohtaisia aiheita, tutustutaan kohdekielisiin medioihin ja harjoitellaan lähdekritiikkiä

  • Escalier 4 -digikirja

Katso lukion tuotteiden hinnat täältä »

Valitse tarpeisiisi sopiva lisenssi

12 kk oppilaitoslisenssi

Lisenssi sisältää sarjan kaikkien moduulien materiaalit opiskelijalle ja opettajalle.

  • Moduulien 1—8 digikirjat
  • Opettajan aineistot ja kokeet

Oppilaitoslisenssi on voimassa 1.8.2023—31.7.2024.

Tutustu verkkokaupassa»

3 kk abilisenssi

Uuden abilisenssin ostaminen on mahdollista yksittäisen kurssin suorittamista tai ylioppilaskokeisiin valmistautumista varten.

  • Moduulien 1—8 digikirjat
  • Opettajan aineistot ja kokeet

Abilisenssi on voimassa 1.8.—31.10.2023.

Tutustu verkkokaupassa »

Sarjan esittelyvideot