3

Apilatien aapinen

Pedagogisesti vakuuttava Apilatien aapinen ja lukukirja alkuopetukseen

Sarjan esittely

Kun haluat vahvan pedagogisen pohjan, suuntaa Apilatielle!

Apilatien aapisen ja lukukirjan kertomuksissa on paljon iloa ja huumoria: Masan ja Annin seikkailut tuovat naurua luokkaasi.

Apilatien aapisessa opetussuunnitelman tavoitteista korostuvat monilukutaito ja tvt-taidot.

Kuvitus on tarkkaan harkittu, ja se auttaa oppilasta päättelemään, arvioimaan, analysoimaan ja oppimaan. Samalla opetellaan vuorovaikutustaitoja ja ongelmanratkaisukykyä. Opettajan työtä tukemaan on tarjolla runsas materiaali opetuksen suunnitteluun ja eriyttämiseen.

Apilatien aapisen ja lukukirjan vahvuudet

  • Ottaa alusta asti huomioon, että moni osaa lukea jo kouluun tullessaan. 
  • Auttaa eriyttämisessä monipuolisesti. 
  • Tarjoaa lukupalkkaa ja samaistumiskohteita. 
  • Varmistaa vahvat perustaidot lukemisessa ja kirjoittamisessa. 
  • Sisältää Heikki Salon hurmaavat laulut. 
  • Vähentää opettajan työtaakkaa digitaalisen materiaalin avulla. 
  • On kokeneiden tekijöiden taidonnäyte. 

Tekijät

Mervi Wäre, Marja-Kristiina Lerkkanen, Laura Suonranta-Hollo ja Jukka Parkkinen

Kuvitus: Pia Westerholm

Painetut materiaalit

Apilatie-sarjan oppilaan painettuihin materiaaleihin kuuluvat aapinen, lukukirja sekä syksyn ja kevään harjoitusvihkot, niiden kanssa rinnakkain käytettävät alaspäin eriyttävät harjoitusvihkot ja S2-harjoitusvihkot. Arttu-sovelluksen avulla avautuvat kirjojen laulut ja kirjainmallit myös oppilaalle.  

Opettajan painettuihin materiaaleihin kuuluvat aapiseen ja lukukirjaan liittyvät opettajan oppaat, monisteet, opettajan materiaali S2-opetukseen, Käsityö ja kuvataide -vihkot, Laulut ja leikit -vihkot, kirjaintaulut, keppinuket ja opetuskortit. Laulut ja tarinat ovat saatavilla CD-levyinä. Lisäksi sarjaan kuuluu leimasimet.

Digitaaliset materiaalit

Apilatie-sarjan digitaalisiin materiaaleihin kuuluvat opettajan digiopetusmateriaalit, digilisätehtävät ja Bingel-tehtävät

Apilatien aapisen ja lukukirjan digiopetusmateriaalit auttavat opettajaa ja innostavat oppimaan. Materiaaleissa on oppikirjan aukeamat interaktiivisine tehtävineen, laulut, kertomukset, harjoitusvihkojen sivut ja opettajan oppaat ja monisteet. 

Aapiseen ja lukukirjaan liittyvät Bingel-tehtävät tukevat yksilöllistä oppimista. Tehtävät eriyttävät automaattisesti vastausten perusteella. Niitä voi käyttää tuntiopetuksessa, tukiopetuksessa tai osana omatoimista harjoittelua. Oppilaan digilisätehtävät tarjoavat monipuolista eriyttävää lisäharjoitusta kolmessa eri tasossa.

Näin Apilatien aapinen toimii alkuopetuksessa

 

Tutustu ja lue lisää