3

Rakentaminen ja talotekniikka

Kun käytät opetuksessasi oppimateriaalejamme, voit luottaa, että opiskelijasi saavat kattavat tiedot. Kaikki rakentamisen ja talotekniikan aineistomme ovat saatavilla sekä painettuina että digitaalisina oppimateriaaleina. Painettuja oppikirjoja on rikastettu monipuolisilla Arttu-digiaineistoilla, muun muassa havainnollistavilla videoilla, joita voi käyttää mobiililaitteilla — ilman lisämaksua. Niinpä pääset hyödyntämään digitaalisuutta opetuksessasi, valitset sitten painetun tai digitaalisen vaihtoehdon.

Tutustu uuteen Rakennusalan osaajaksi -oppimateriaaliin

Uutuus soveltuu rakennusalan perustutkinnon talonrakennuksen, maarakennuksen ja maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisalojen oppikirjaksi. Kirjassa käydään läpi tutkinnonosien ammattitaitovaatimukset siten, että kirjan opiskeltuaan opiskelija on valmiimpi ammattiosaamisen näyttöön.

Tutustu uutuuteen tarkemmin virtuaalitilaisuuden tallenteelta:

Oppimateriaalit

Rakentamisen oppimateriaalimme:

Talotekniikan oppimateriaalimme:

Ammatillisen koulutuksen lisenssit ovat nyt joustavia

Rakentamisen ja talotekniikan oppimateriaaleihin voi hankkia myös oppilaitoslisenssit.  Digimateriaalit ovat saavuttaneet suuren suosion ja tarjonneet oppilaitoksille myös ratkaisun etäopetuksen järjestämiseen.

Oppilaitos hankkii jokaiselle opiskelijalle oman lisenssin. Lisenssit jaetaan opiskelijoille Sanoma Pron tunnushallinnassa.

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt. Lisenssejä on kahta pituutta 12 kuukautta ja 6 kuukauttaJoustavia lisenssejä on saatavilla digikirjoista ja opiskelijan digitehtävistä.

Digituotteita käytetään Sanoma Pro Kampuksessa. Oppilaitoslisenssi sisältää digikirjan opiskelijalle ja opettajalle sekä mahdolliset opettajan aineistot.

.

Näin hankit Sanoma Pron oppimateriaalit

Oppimateriaalien hankintakanavat:

 • Oppilaitokset voivat hankkia kaikki oppimateriaalit – painetut oppikirjat, lisenssit ja digipaketit välittäjiltä, kuten Kirjavälityksestä tai Kirjastopalvelusta, sekä Sanoma Pron verkkokaupasta.
 • Kuluttajat – esimerkiksi opiskelijat, joille oppilaitos ei hanki oppimateriaalia – voivat ostaa digikirjat ja painetut kirjat edelleen Sanoma Pron verkkokaupasta. Painettuja kirjoja on myynnissä myös jälleenmyyjillä. 
   


Oppilaitoslisenssien ja painettujen kirjojen tilaaminen oppilaitokselle:

 • Jokaiselle lisenssiä käyttävälle opiskelijalle pitää tilata oma lisenssi.
 • Oppilaitoslisenssi ja digipaketti avataan Sanoma Pron alustalla siihen toimipisteeseen, johon tilaus on tehty.
 • Lisenssiä ei voi siirtää toiseen toimipisteeseen, mutta opiskelijalle jaettu lisenssi seuraa opiskelijaa, vaikka opiskelija vaihtaisi toimipistettä tai oppilaitosta.
 • Painetut kirjat toimitetaan siihen oppilaitoksen toimipisteeseen, johon ne on tilattu. 
  Oppilaitos jakaa oppilaitoslisenssin ja digipaketin lisenssioikeuden erikseen opiskelijoille Sanoma Pron alustalla.
 • Sinulla on 30 päivää aikaa perua jakaminen, jos jaoit lisenssin vahingossa väärin tai lisenssin saanut opiskelija peruikin osallistumisensa. Kun 30 päivää on umpeutunut, lisenssi katsotaan käytetyksi, eikä sitä voi tämän jälkeen palauttaa tai siirtää toiselle opiskelijalle.
 • Oppilaitoslisenssit ja digipaketit ovat voimassa joustavasti koko lukuvuoden ajan, joko 12 kuukautta tai 6 kuukautta.

Ajankohtaista