3

Digitaalisuus opiskelussa

Oppimateriaalien uusi aika ammattikorkeakouluissa

Ammattikorkeakouluissa itseopiskelu on lisääntynyt ja lähiopetuksen määrä on vähentynyt. Opettajat kokevat riittämättömyyttä siitä, etteivät ehdi antaa kaikille opiskelijoille tarvittavaa tukea. Tämä on luonut puolestaan uudenlaisia tarpeita valmiille oppimateriaaleille.

Ammattikorkeakoulujen tarpeiden kuunteleminen ja uuden kehittäminen ovat juuri nyt tuottajamme Terhi Malmivaaran työn keskiössä.

– Olemme ottaneet opettajat ja opiskelijat entistä tiiviimmin mukaan tuotekehitykseemme, jotta voimme varmasti taata myös jatkossa parhaat mahdolliset oppimateriaalit niin opettajille kuin opiskelijoillekin. Puhumme pedagogisesta palvelumuotoilusta, jolle tyypillistä on pitää käyttäjät alusta asti mukana suunnittelussa ja testata heillä materiaaleja useassa kohtaa prosessia, Malmivaara kommentoi.

Digitaaliset oppimateriaalit auttavat uuden oppimisessa

Digitaaliset oppimateriaalit vastaavat moniin ammattikorkeakoulun opiskelun haasteisiin. Yhtenä hyvänä kehitysesimerkkinä on uusi Arttu-sovellus, joka avaa painettuun oppikirjaan sisältyvät video- ja äänitiedostot puhelimessa. Sovellus on täysin maksuton eikä se vaadi rekisteröitymistä.

– Opettajat ja Sairaanhoitajapäivillä tapaamamme opiskelijat ovat olleet sovelluksesta hyvin innostuneita. Moni on ilahtunut siitä, että omaa osaamistaan voi testata lukujen lopuksi ja oikeat vastaukset saa heti näkyviin, Malmivaara kertoo.

Videoiden ja muun elävän sisällön yhdistäminen perinteiseen painettuun kirjaan on innostanut sekä opettajia että jo valmistuneita opiskelijoita.

– Videoiden avulla on helppo havainnollistaa monimutkaisia asioita. Minua on ilahduttanut erityisesti nähdä, miten esimerkiksi EKG-kirjan videot motivoivat ammattiin jo valmistuneita sairaanhoitajia kertaamaan tärkeitä asioita, Malmivaara kuvailee.

Valmiit oppimateriaalit säästävät opetuksen suunnitteluaikaa

Terveysalan ammattikorkeakoulun keskeisimmät käsikirjamme on myös uudistettu opettajien palautteen perusteella niin, että ne vastaavat nyt entistä paremmin opetuksen runkoa ja toimivat siksi kiinteämmin osana opetusta.

– Käsikirjamme ja suunnitteilla olevat digitaaliset oppimateriaalikokonaisuudet uuteen oppimisympäristöömme Kampukseen vastaavat opettajien ja opiskelijoiden tarpeisiin niin hyvin, että tuntien suunnittelusta säästyy aikaa ja itseopiskelu on helppoa. Se on kehitystyön lopullinen tavoite, Malmivaara luonnehtii.

Haluatko mukaan kehittämään tulevaisuuden oppimateriaaleja?

Etsimme jatkuvasti uusia opettajia mukaan tuotekehitykseemme. Jos haluat olla mukana ideoimassa ja vaikuttamassa tulevaisuuden oppimateriaaleihin ja kertoa, minkälaisia materiaaleja omaan opetukseesi toivoisit, laita viestiä osoitteeseen: terhi.malmivaara(at)sanomapro.fi.

Liity asiakasrekisteriimme tästä, jos haluat kuulla jatkossa, mitä uusia materiaaleja meiltä ilmestyy!

Uutta ammatilliseen korkeakouluun

Anatomian ja fysiologian materiaalit

Anatomia ja fysiologia – Rakenteesta toimintaan uudistetussa painoksessa on uutena muun muassa fysiologian animaatiot. Lisäksi uudesta Tuki- ja liikuntaelimistön anatomia – Opiskelukirjasta saat apua muun muassa kuntouttamiseen ja eri rakenteiden löytämiseen palpoimalla.

Kliinisen hoitotyön materiaalit

Tarjoamme kliinisten taitojen opiskeluun varsin kattavan käsikirjavalikoiman, joka keväällä 2019 täydentyi uudella Lapsen ja perheen hoitotyö -teoksella sekä uudistetuilla kestosuosikeilla Hoitotyön taidot ja toiminnot ja Kliininen hoitotyö.

Ensihoidon materiaalivalikoimaamme täydentämään ilmestyy kevään 2019 aikana uutuus Perustason ensihoito.

Lääkehoidon materiaali

Syyslukukaudella julkaistaan aivan uusi kokonaisuus lääkehoidon materiaaleihin: Neste- ja ravitsemushoidon Digiharjoitusaineisto.

Katso tästä kaikki oppimateriaalimme sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakouluopintoihin.

Avainsanat: Ammattikorkeakoulu
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Uutuudet ammattikorkeakoulun opettajille

Ajankohtaista

Liity ammatillisen koulutuksen asiakasrekisteriimme

Ajankohtaista

Käyttäjäedut ja hinnastot lukuvuodelle 2024–2025