3

Opevinkit

Opevinkit toukokuun luontopäiviin

Toukokuussa luonnossa tapahtuu paljon ihmeellisiä ja kiinnostavia asioita. Kuun aikana vietetään myös useaa luonnon teemapäivää.

Poimimme ympäristöopin Kätkö-sarjasta vinkkejä loppukevään teemapäivien yhteyteen. Voit ottaa vinkit monisteineen käyttöösi, vaikka et olisikaan vielä sarjan käyttäjä.

Lajikortti-monisteista oppilaat voivat ensin värittää kuvat. Tämän jälkeen kortit leikataan ja liimataan pahville. Lajikortteilla voi pelata muistipeliä tai KIM-peliä, tai pohtia kuvaan liittyviä adjektiiveja.

9.–10.5. YK:n Maailman muuttolintujen päivä

Maailman muuttolintujen päivän tarkoitus on nostaa esiin muuttolintuja koskevaa tietoa. Päivän aikana eri puolilla maailmaa järjestetään muuttolintuihin ja niiden elinympäristöön liittyviä tapahtumia, kuten oppimisprojekteja ja lintubongausretkiä.

11.5. Ulkoluokkapäivä

Ulkoluokkapäivä on maailmanlaajuinen liike, jonka tavoitteena on saada ulkoilu osaksi lasten jokaista päivää. Päivää vietetään kaksi kertaa vuodessa.

Ulkoluokkapäivään löydät runsaasti materiaalia Kätkö 3 -digiopetusmateriaalin yleismonisteista. Digiopetusmateriaalista voit tulostaa muun muassa tutkimuslomakkeita kasvitutkimukseen, retkiohjeen ja eläintutkimuksen pohjan.

12.5. Suomen lasten metsäretkipäivä

Suomen lasten metsäretkipäivä on lasten oma retkijuhlapäivä. Metsäretkipäivän tavoitteena on antaa iloa ja ohjata lasta nauttimaan, tutkimaan ja oppimaan metsästä.

Kätkö 2 -oppimateriaalin Keväthavaintoja-jaksosta löydätte tietoa kevään kasveista:

24.5. Kalastuspäivä

Valtakunnallinen kalastuspäivä on koko Suomen laajuinen lapsille suunnattu tapahtuma, jonka tavoitteena on edistää monipuolista kalastusta ja kalan käyttöä sekä saada lapset ja nuoret lähtemään kalaan.

Avainsanat: Ympäristöoppi Kätkö
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki: Ympäristöopin Kätkö-sarjan käsi- ja sorminuket

Opevinkit

Opevinkit Suomen luonnon päivän viettoon

Ajankohtaista

Kätkö-sarjan tutkimuksellisuus ja toiminnallisuus innostavat lapsia ympäristöopin pariin