3

Opevinkit

Opevinkit alakouluun vuoden viimeisille viikoille

Nappaa valmiit opevinkit lukukauden viimeisille viikoille.

Vinkkejä 1.–3. luokille

Äidinkieli

Aamos-hirvi, Ulla-ilves ja Papu hiiri valmistelevat Kotikolon joulua. Ystävien aapisen Eriyttäminen, arviointi ja lisämateriaali -tuotteen tehtävissä pääsee auttamaan Kotikolon asukkaita jouluvalmisteluissa.

Joulua odottaessa ehtii leikkimään monenlaisia leikkejä. Reki on lastattu -leikkiä leikitään Laiva on lastattu -leikin tapaan. Valitaan jouluun sopivia sanoja tietyn kirjaimen mukaan (esim. p-kirjain: pipari, paketti, puuro, pukki, poro, perunalaatikko…). Vaihdetaan kirjainta, kun ei enää keksitä uusia sanoja.

Tonttu käskee -leikkiä taas leikitään Kapteeni käskee -leikin tapaan. Tonttu näyttää ja käskee tehdä jonkun liikkeen. Muut toistavat liikkeen perässä. Liike vaihtuu, kun tonttu käskee tehdä jotain muuta. Jos tonttu tekee vain liikkeen ilman käskyä, muut eivät saa totella häntä.

Rauhoittukaa luokan kanssa joulutohinan keskellä kuuntelemaan ja leikkimään Apilatien Tonttu-laulun tahtiin.

Kirjaimien keräily on lumista touhua Annin ja Masan kanssa. Apilatien aapisen harjoitusvihkon pelissä oppilaat harjoittavat luovuutta ja keksivät sanoja pelistä poimimistaan kirjaimista.

Harjoittele S2-oppilaiden kanssa jouluun liittyvien sanojen taivutusta. Keksi lauseita, joita oppilaat voivat täydentää, esimerkiksi: ”Isä leipoi taatelikakun, koira meni maistamaan taatelikakkua, täti nyrpisti nenäänsä taatelikakulle.”

Matematiikka

Katso tästä Millin joulukirjeet. Milli kirjoitti oppilaille jouluterveiset, mutta kirjeet voi lukea vielä joululoman jälkeenkin!

Joko olette ehtineet käsitellä numeron kymmenen? Askarrelkaa suuret numeromerkit 1 ja 0, joihin jokainen voi käydä tekemässä omat pienet koristeet, tai järjestäkää kympin kunniaksi kemut Milli 1A -oppikirjan Eenan tavoin.

Mitä jos joulupukin navigaattori lakkaa toimimasta jouluaattona? Milli 3A -monisteen reititysharjoituksilla kuka vaan osaa neuvoa pukin perille.

Vinkkejä 4.–6. luokille

Äidinkieli

Muistelkaa parasta syksyllä lukemaanne kirjaa ja jakakaa kokemuksenne muille Huima 3 -tehtäväkirjasta löytyvän lukupäiväkirjan avulla.

Kuinka usein on mahdollisuus antaa diplomi itselle? Välkky 4 -harjoituskirjan diplomi kannustaa oman osaamisen tunnistamisessa ja arvostamisessa. Anna oppilaille tai ilahduta kollegaa!

Onko luokan jouluesitys vielä työn alla? Välkky 5 -oppikirjan kekseliäät rooliharjoitukset voivat auttaa ideoinnissa!

Matematiikka

Kertaa oppilaiden kanssa yhteen- ja vähennyslaskua tiernapoikien tahdissa. Kymppi 5 -opeoppaasta löydät laskutoimituksia vauhdittavan tarinan.

Englanti

Harjoitelkaa ruokasanastoa ja pöytätapoja Go for it 4 -tehtäväkirjan hilpeän pelin avulla. Sukulaiset hämmästyvät taidoistanne joulupöydässä!

Ruotsi

Farbror eller morbror? Täydentäkää Hallonbåt 1–2 -tehtäväkirjan sukupuu ruotsiksi.

Avainsanat: Alakoulu
Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Motivointi

Lukutaidon lähteillä – miten lukuinto syntyy?

Askarteluvinkit

Näin rakennatte luokkaanne omat Milli-robotit

Opevinkit

Huima-sarjan tekijöiden vinkit äidinkielen tunneille