3

Uratarinat

Matematiikan kustannustoimittaja Hieu Tranin positiivinen asenne tarttuu myös kollegoihin

Tran arvostaa työssään sitä, että pääsee työpanoksellaan edistämään opiskelijoiden matemaattista osaamista ympäri Suomen.

Hieu Tran Sanoma Pro Uratarina

Olen Hieu Tran ja työskentelen Sanoma Prolla lukion matematiikan kustannustoimittajana. Vastuullani on toimittaa uuden opetussuunnitelman (LOPS 2021) mukaiset matematiikan sarjat. Työnkuvaani kuuluu oppikirjailijoiden, tuttavallisemmin tekijöiden, kokousten fasilitointia. Tekijät ovat onnistuneen ja menestyneen tuotteen ytimessä – he luovat sen tarinan ja oppimispolun, joka kannattelee lukijaa aivan sarjan loppuun asti. Lisäksi työnkuvaani kuuluu taittajien, graafikoiden sekä muiden sisäisten ja ulkoisten sidosryhmien työskentelyn koordinointia. Käytännössä kustannustoimittajan työ on laajan projektin vetämistä.

Siirryin Sanoma Prolle töihin heti pedagogisten opintojeni jälkeen. Yliopistolla opiskelin pääaineena fysiikkaa ja sivuaineena matematiikkaa. Arvostan työssäni sitä, että pääsen työpanoksellani edistämään opiskelijoiden matemaattista osaamista ympäri Suomen.

Innostun edelleen siitä, että saan työskennellä fiksujen ja työhönsä intohimoisesti suhtautuvien ihmisten kanssa – varsinkin tekijöiden, jotka uhraavat melkein kaiken vapaa-aikansa, jotta saamme laadukkaat oppikirjat kouluille luvatussa aikataulussa.

Vaikka kustannustoimittajan työ on jatkuvaa kamppailua kiireen ja aikataulupaineiden kanssa, on osattava välillä myös suhtautua töihin rennolla otteella. Eräs mieleenpainuvimpia hetkiä työuraltani onkin, kun sain työpäivän päätteeksi kollegaltani viestin: “Hieu, kiitos kun teet työnteosta hauskaa.”

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Uratarinat

Katariina Mäkelän työssä näkyy kansainvälisyys

Uratarinat

Asiakaskeskeinen kehittäminen on Kati Pärkän työn ytimessä 

Uratarinat

Myyntipäällikkö Mika Iso-Pietilän työhön kuuluu myös paljon kouluttamista