3

Uratarinat

Myyntipäällikkö Mika Iso-Pietilän työhön kuuluu myös paljon kouluttamista

Sanoma Pron työntekijät kertovat omin sanoin työstään.

Mika Iso-Pietilä Sanoma Pro

Olen Mika Iso-Pietilä ja toimin Sanoma Prolla myyntipäällikkönä. Vastaan  tällä hetkellä ammatillisen toisen asteen ja korkea-asteen koulutuksen oppimateriaalimyynnistä Suomessa.

Myynti on kuuntelemista ja vaikuttamista. Tapaan opettajia kouluilla ja isännöin oppimateriaalitilaisuuksia sekä webinaareja opettajille. Me myynnissä toimimme myös asiakkaan äänenä. Viemme kehitystoiveita eteenpäin meillä sisäisesti ja toimimmekin usein muutoksen ajureina.

Aloitin toisen ja korkea-asteen ammatillisen koulutuksen oppimateriaalimyynnissä ja vuosien varrella salkkuuni on kuulunut myös yläkoulun ja lukion oppimateriaalit.

Oppimateriaalien digitalisoitumisen ja sähköisten kokeiden myötä roolini on muuttunut myynnistä enemmän koulutukselliseen suuntaan.

Kevään aktiivisen myyntikauden jälkeen syksyllä suurin osa asiakaskohtaamisista on digimateriaaliemme käyttökoulutuksia ja neuvontaa opettajille. Tämä on vaatinut uuden oppimista ja rohkeutta heittäytyä uusiin tilanteisiin. Olen myös oppinut asennoitumaan siihen, että kaikkea ei tarvitse hallita heti vaan tekemällä oppii, myös virheistä. Uuden oppiminen on jatkuvaa. Erilaiset asiakaskohtaamiset ovat kehittäneet kykyä saada oma viesti perille tehokkaasti, oli kyse sitten koulutustilaisuudesta, myyntitapaamisesta, esittelytilaisuudesta tai webinaarista.

Myynnissä pääsen toteuttamaan asiakaslupaustamme päivittäin innostamalla asiakkaitamme oppimateriaaleistamme sekä kouluttamalla digitaalisissa materiaaleissa. Oma innostus välittyy myös asiakkaalle. Digitaalisuus mahdollistaa ja helpottaa montaa asiaa, mutta ihminen on kuitenkin aina päättämässä asioista. Henkilökohtaisella kohtaamisella ja vaikuttamisella on iso merkitys.

Sanoma Prolla on ehdottomasti parhaat kollegat ja työyhteisö. Täällä ollaan enemmän kuin töissä. Pääsen tekemään merkityksellistä työtä ja muutosta upealla toimialalla. On hienoa toimia osaavien ammattilaisten kanssa.

Kaikki ovat motivoituneita, ja itsekin jaksaa juosta ylimääräisen kierroksen, kun tietää että rakennamme tässä tulevaisuutta yhdessä.

Motivaation kannalta toimialalla on erittäin suuri merkitys. Pääsemme vaikuttamaan oppimisen tulevaisuuteen. Elän sitä myös arjessa,  kun omat lapset ovat koulunsa alkutaipaleella.

Meillä on parhaat asiakkaat, jotka myös opettavat meitä. Asiakkaiden kohtaamisista oppii aina jotain uutta itsekin. Myynnissä motivoi erityisesti työn monipuolisuus ja itsenäisyys sekä se, että pääsee vaikuttamaan moneen asiaan.

Mottoni uuden oppimiseen on uteliaisuus vie huomaamatta mukanaan.


Työntekijöitämme yhdistää intohimo uuden oppimiseen ja tulevaisuuden oppimateriaalien kehittämiseen. Tutustu sanomaprolaisten uratarinoihin!

 

Avainsanat: uratarinat
Kenelle: Vanhemmat Opettajat