3

Ajankohtaista

Koulusihteerin tietopaketti

Sanoma Pro -tunnus

Opettajat, opiskelijat ja koulun henkilökunta käyttävät kirjautumiseen omaa henkilökohtaista tunnustaan. Samalla tunnuksella voi myös asioida Sanoma Pron verkkokaupassa ja tarkastella voimassa olevia lisenssejä. Tunnus luodaan kouluissa itse tai se voi olla yhdistetty MPASS-kirjautumiseen tai keskitettyyn tunnushallintaan.

Huomaathan, että alle 15-vuotiaille oppilaille luodaan tunnukset joko koulun, kunnan tai Sanoma Pron toimesta. Tunnusten luonti edellyttää toimeksiantosopimuksen tekemistä Sanoma Pron ja koulun välille.

Lisätietoa Sanoma Pro -tunnuksesta » 

Sijainen tulossa? – näin saat sijaistunnukset

Jos koululla on käytössä MPASSid-kirjautuminen palveluihimme ja sijaisella on käytössään opetusverkon tunnukset ja hänen tietonsa löytyvät Primuksesta, voi sijainen kirjautua suoraan MPASSid:tä käyttäen. MPASSid:llä eli opetusverkon tunnuksilla opettajat pääsevät kirjautumaan suoraan Kampukseen.

Jos koululla ei ole käytössä MPASSid-kirjautumista, uudet opettajat ja sijaiset tarvitsevat rekisteröitymiskoodin liittäessään tunnuksensa kouluun. Voit antaa rekisteröitymiskoodin sijaiselle, joka voi rekisteröityä itse ja liittää tunnuksensa koulun opettajaksi.

Kuinka löydän rekisteröitymiskoodin?

Rekisteröitymiskoodi on helposti kaikkien opettajien, koulutuspäällikön ja rehtorin saatavilla. Voit tarkistaa koulusi rekisteröitymiskoodin koulun tiedoista Rekisteröitymistiedot-välilehdeltä. Rekisteröitymiskoodit päivittyvät säännöllisesti, joten ne kannattaa aina tarkistaa elokuussa. Katso ohje»

Jos koululla on tarve lyhytaikaisille, muutaman päivän sijaisten tunnuksille, jotka kiertävät sijaiselta toiselle, saat ne laittamalla viestiä asiakaspalveluun asiakaspalvelu@sanomapro.fi.


Mistä kannattaa tehdä painettujen tai digitaalisten oppimateriaalien tilauksia?

  • Verkkokaupastamme, jolloin ostetut digitaaliset materiaalit ovat käytössä saman päivän aikana.
  • Kirjavälityksen kautta, jolloin materiaalit tulevat käyttöön 1–5 arkipäivän sisällä.
  • Suomen Kirjastopalvelut Oy:n kautta, jolloin materiaalit tulevat käyttöön 1–5 arkipäivän sisällä.
  • Edustore-portaalin kautta.

Jos tilauksesta tulee kysyttävää tai haluatte tehdä muutoksia, olethan yhteydessä siihen tahoon, jonka kautta tilaus on tehty. Toimitushäiriöissä ja tuotereklamaatioissa olethan yhteydessä Sanoma Pron asiakaspalveluun, asiakaspalvelu@sanomapro.fi.

Perusopetuksen digitaaliset materiaalit myydään aina lukuvuodeksi kerrallaan. Lisenssin käyttöoikeus alkaa 1.8. ja päättyy 31.7.


Mistä voi tarkistaa voimassa olevat lisenssit?

Voit tarkistaa koulusi tilaamat digitaaliset aineistot kirjautumalla Sanoma Pro -palveluun. Valitse nimesi alta Koulun tiedot ja sieltä Lisenssit-välilehti. Suodattamalla materiaalit Voimassa-vaihtoehdon mukaan, näet kaikki käytössäsi olevat aineistot.


Mistä löydän lukuvuoden käyttäjäedut ja hinnastot?

Löydät käyttäjäedut vaivattomasti osoitteesta sanomapro.fi/edut. Sanoma Pron oppimateriaalien käyttäjäksi ei tarvitse ilmoittautua erikseen. Tilaukseen sisältyvät käyttäjäedut avautuvat automaattisesti koululle lukuvuoden alkaessa. Huomaathan ettei käyttäjäetuja tarvitse merkitä erikseen oppimateriaaleja tilatessa.


Vinkkaa valmistuville opiskelijoille: Näin pääset digimateriaaleihin myös valmistumisen jälkeen

Opiskelijoilla on pääsy itse tuottamiinsa materiaaleihin ja opettajan Kampus-ryhmään myös valmistumisen jälkeen. Kun opiskelijat lisäävät tunnukselleen henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen, he pääsevät katsomaan omalle Sanoma Pro -tililleen tallentuneita materiaaleja ja muistiinpanoja.

Lisenssiin sisältyvät digimateriaalit ovat käytettävissä lisenssin voimassaoloajan loppuun saakka myös uudella sähköpostiosoitteella kirjautuessa. Huomaathan, että tähän eivät sisälly opettajan lisäämät materiaalit, jotka ovat käytettävissä vain koulun tunnuksilla.

Katso tästä tarkempi ohje ja vinkkaa opiskelijoille.


Tukisivustolta apua kaikkiin pulmiin

Löydät muun muassa rekisteröitymiseen, kirjautumiseen ja digitaalisten oppimateriaalien käyttöön liittyvät ohjeet helposti Tuki ja ohjeet -sivultamme sanomapro.fi/tuki/


Olemme apunasi!

Autamme mielellämme kaikissa oppimateriaalien valintaan ja käyttöön liittyvissä asioissa. Kurkkaa asiakaspalvelun aukioloajat täältä »

Avainsanat: Aspa vinkkaa
Kenelle: Opettajat