3

Opevinkit

Alakoulun kevättarinat kuljettavat kohti kesälomaa

Luokan siivouspäivä, kokonainen koulupäivä ulkona, luokkaretki ja kevätjuhla. Näitä aiheita käsitellään kevättarinoissa, joissa alakoulun sarjojen hahmot pääsevät jälleen ääneen. Mukana on myös innostavia opevinkkejä eri oppiaineisiin.

Kevätlukukausi on viimeisiä viikkoja vaille valmis, ja ajatuksia kesälomasta on vaikea vastustaa. Teimme viimeisten kouluviikkojen iloksi neljä kevättarinaa kuunneltavaksenne.

Tarinoissa käsitellään lukuvuoden lopun ajankohtaisia tapahtumia huumoria unohtamatta. Aiheina ovat luokan siivouspäivä, ulkoilupäivä, luokkaretki ja kevätjuhla.

Kuuntele alakoulun kevättarinat täältä »

Joko kuuntelitte tarinat oppilaiden kanssa? Anna palautetta täällä »

Kevättarinoissa lukuvuoden viimeisiä viikkoja kanssanne viettävät alakoulun sarjoistamme tutut hahmot. Milli-robotti innostuu matemaattisista pulmista, ja äidinkielen ja kirjallisuuden maailmaan kurkistetaan Ystävien aapisen Papun, Ullan ja Aamoksen sekä Huima-sarjan Huiman ja Hyypän kanssa. Mukana ovat myös Come with me!:n ötökkäkaverukset Liam, Annie ja Samar sekä ympäristöopin Kätkön Pihka ja Kaarna. Jos hahmot eivät ole entuudestaan tuttuja, voit tutustua heihin tässä tulostettavassa kuvagalleriassa.

Miten kevättarinoita voi ottaa mukaan opetukseen?

Kevättarinat voi ottaa osaksi koulupäivää jokaisella alakoulun luokalla. Tarinat ovat ääneen luettuja ja pituudeltaan 5–7 minuuttia. Tarinat ovat toisistaan erillisiä, joten voitte kuunnella ne haluamassanne järjestyksessä sen mukaan, mikä tarinateema on luokassanne ajankohtainen.

Kevättarinat voi rytmittää esimerkiksi siten, että kuuntelette yhden tarinan viikossa. Tarinaan liittyvät opevinkit voi ripotella viikon eri päiville, jolloin teeman käsittely jatkuu pidempään. Voitte myös kuunnella kaikki tarinat saman päivän aikana tai vaikka useamman kerran ennen kesäloman alkua.

Jokaiseen tarinaan on liitetty eri oppiaineisiin liittyviä opevinkkejä, jotka voi halutessaan toteuttaa oppilaiden kanssa tarinan kuuntelun jälkeen. Tehtävät pohjautuvat sarjojemme materiaaleihin, ja niiden haastavuustaso vaihtelee. Tarinoiden ja opevinkkien hyödyntäminen opetuksessa on maksutonta, ja ne voi kuunnella ilman kirjautumista.

Tarinan kuuntelun ajaksi kuvan voi suurentaa suurennuslasikuvakkeesta. Kevättarinoiden kuvat on koostanut Juha Koivusalo. Kuvaan on yhdistetty useamman kuvittajan hahmokuvituksia.

Aurinkoisia lukuvuoden viimeisiä viikkoja kevättarinoiden parissa!

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Alakoulun opevinkit lukuvuoden loppuun

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki: Paperiruusu

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel-vaatesuunnittelukilpailu on ratkennut − Tässä ovat avatarkaupan uutuudet