3

Opevinkit

Alakoulun kevättarinat kuljettavat kohti kesälomaa

Luokan siivouspäivä, kokonainen koulupäivä ulkona, luokkaretki ja kevätjuhla. Näitä aiheita käsitellään kevättarinoissa, joissa alakoulun sarjojen hahmot pääsevät ääneen. Mukana on myös innostavia opevinkkejä eri oppiaineisiin.

Kevätlukukausi on viimeisiä viikkoja vaille valmis, ja ajatuksia kesälomasta on vaikea vastustaa. Olemme laatineet kuunneltavaksenne neljä kevättarinaa viimeisten kouluviikkojen iloksi.

Tarinoissa käsitellään lukuvuoden lopun ajankohtaisia tapahtumia huumoria unohtamatta. Aiheina ovat luokan siivouspäivä, ulkoilupäivä, luokkaretki ja kevätjuhla.

Kuuntele alakoulun kevättarinat ja katso opevinkit täältä »

Mitä mieltä olit kevättarinoista? Anna palautetta »

Kevättarinoissa lukuvuoden viimeisiä viikkoja kanssanne viettävät alakoulun sarjoistamme tutut hahmot. Milli-robotti innostuu matemaattisista pulmista, ja äidinkielen ja kirjallisuuden maailmaan kurkistetaan Ystävien aapisen Papun, Ullan ja Aamoksen sekä Huima-sarjan Huiman ja Hyypän kanssa. Mukana ovat myös Come with me!:n ötökkäkaverukset Liam, Annie ja Samar sekä ympäristöopin Kätkön Pihka ja Kaarna. Jos hahmot eivät ole entuudestaan tuttuja, voit tutustua heihin tässä tulostettavassa kuvagalleriassa.

Miten kevättarinoita voi ottaa mukaan opetukseen?

Kevättarinat voi ottaa osaksi koulupäivää jokaisella alakoulun luokalla. Tarinat ovat ääneen luettuja ja pituudeltaan 5–7 minuuttia. Tarinat ovat toisistaan erillisiä, joten ne voi kuunnella haluamassaan järjestyksessä sen mukaan, mikä tarinateema on luokassa ajankohtainen.

Jokaiseen tarinaan on liitetty eri oppiaineisiin liittyviä opevinkkejä, jotka voi halutessaan toteuttaa oppilaiden kanssa tarinan kuuntelun jälkeen. Tehtävät pohjautuvat sarjojemme materiaaleihin, ja niiden haastavuustaso vaihtelee. Kevättarinoihin liittyviä bingopohjia voi hyödyntää kuuntelun lomassa. Voit myös tulostaa tarinat voit oppilaillesi luettavaksi.

Kevättarinat voi rytmittää esimerkiksi siten, että luokka kuuntelee yhden tarinan viikossa. Tarinaan liittyvät opevinkit voi ripotella viikon eri päiville, jolloin teeman käsittely jatkuu pidempään. Kaikki tarinat voi myös kuunnella saman päivän aikana tai vaikka useamman kerran ennen kesäloman alkua.

Tarinoiden ja opevinkkien hyödyntäminen opetuksessa on maksutonta, ja ne voi kuunnella ilman kirjautumista. Tarinan kuuntelun ajaksi tarinaan liittyvän kuvan voi suurentaa suurennuslasikuvakkeesta.

Kevättarinoiden kuvat on koostanut Juha Koivusalo. Kuviin on yhdistetty useamman kuvittajan hahmokuvituksia. Kevättarinat on julkaistu ensimmäisen kerran toukokuussa 2023.
Aurinkoisia lukuvuoden viimeisiä viikkoja kevättarinoiden parissa!

Aurinkoisia lukuvuoden viimeisiä viikkoja kevättarinoiden parissa!

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opevinkit

Alakoulun opevinkit lukuvuoden loppuun

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki: Paperiruusu

Digitaalisuus opiskelussa

Bingel tuo vaihtelua harjoitteluun koulussa ja kotona