3

Ajankohtaista

Hauska tavata! – Opin suomea -oppimateriaali nyt myös ukrainaksi

Suomen Kustannusyhdistyksen julkaisema suomen kielen ilmaisoppimateriaali on päivitetty ukrainalaisille.

Suomen Kustannusyhdistys on päivittänyt kustantamansa Hauska tavata! – Opin suomea -oppikirjan, ja kirjan sanasto löytyy nyt myös ukrainaksi. Näin Kustannusyhdistys haluaa osaltaan auttaa Suomeen saapuneita ukrainalaisia.

Hauska tavata! – Opin suomea -kirja ja äänitiedostot löytyvät osoitteesta hauskatavata.fi ja ovat ilmaiseksi käytettävissä.

Kyseessä on suomen kielen alkeisoppimateriaali, johon kuuluvat kirjan lisäksi dialogien ja kuuntelutehtävien ääniraidat. Maksuttoman oppikirjan (pdf) voi ladata sivustolta ja tarvittaessa tulostaa. Oppimisen helpottamiseksi kirja on rakennettu siten, ettei oppilaalla ja opettajalla tarvitse olla yhteistä kieltä. Hauska tavata! – Opin suomea on 500 sanan avainpaketti siihen, mitä suomalainen kulttuuri on ja miten Suomessa selviää.

Laadukkaan materiaalin avulla vapaaehtoiset suomen kielen opettajat saavat keskittyä opettamiseen aineiston etsiskelyn sijaan, ja yksittäisten maahan saapuneiden on mahdollista päästä tutustumaan suomen kieleen ja kulttuuriin laadukkaan materiaalin avulla ja veloituksetta.

Kustannusyhdistyksen oppimateriaalityöryhmän aloitteesta vuonna 2017 syntyneen teoksen taustalla oli ajatus auttaa vaikeassa tilanteessa olevia turvapaikanhakijoita silloisessa pakolaiskriisissä. Sama ajatus kantaa yhä, ja nyt materiaali on tehty saavutettavaksi myös ukrainalaisille. Kustannusyhdistyksen oppimateriaalityöryhmä koostuu oppimateriaalikustantajista, joiden vankalla osaamisella materiaali tuotettiin. Sanoma Pro on ollut mukana yhdessä muiden oppimateriaalikustantajien kanssa kustantamassa alkuperäistä Hauska tavata -materiaalia.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Ajankohtaista

Kuinka käsitellä vaikeita asioita oppilaiden kanssa?

Ajankohtaista

Sanoma tukee Punaista Ristiä – Käynnissä useita muita aloitteita avustustyön tukemiseksi Ukrainassa