3

Askarteluvinkit

Askarteluvinkki alakoulun englannin tunnille

Go for it! -sarjan tekijä Heli Sarlin ideoi hauskan tavan kertoa kuulumiset ja kerrata sanastoa.

Neljännen luokan englannin tunti, maanantai-aamu klo 8. ”How are you?” Ensin vastaus on opittu ”I’m fain”, mutta sitten on ihan pakko opelle selittää, miten kaverin synttäreillä oli paljon ilmapalloja, miten koottava lennokki saatiin miltei valmiiksi tai miten oli tylsää kun oli pakko mennä mökille ja isä vielä omi ipadin.

Helposti kuulumisiin vierähtää koko tunti. Ja pitäisihän lapsilla olla mahdollisuus tulla aikuisen kuulluksi. Kertaa siinä sitten edellisellä viikolla opeteltuja huonekaluja ja tavaroita… Tai sittenkin? Tyhjää värikästä paperia, sakset, liimaa ja vanhoja lehtiä. Suursuosikki olikin IKEAn kuvasto, sitä ihan jonotettiin! Ohje oli tehdä unelmahuoneen suunnitelma, jossa piti olla ainakin kuusi edellisellä viikolla opetelluista huonekaluista. Ja saihan siellä olla mitä vaan, kunhan osaat sitten seuraavalla kerralla muille englanniksi kertoa tyyliin: ”My reindeer is on the sofa. My marshmallow chair is white. I have a TV on the wall and Eiffel tower in the bookcase…”

Go for it! -sarjan opevinkki

Seuraavalla kerralla sitten kerrottiin luokalle omasta huoneesta. Lopuksi kerättiin ”Home Sweet Home”-näyttely luokan seinälle ja sai miettiä, mihin huoneeseen olisi kiva muuttaa. Ope voi kerrata kivasti vielä prepositioita kuvailemalla jotain huonetta : ”the armchair is pink, x-box is on the table…” Sitten arvataan kenen huoneesta on kyse. Ja samalla tuli kerrottua ne viikonlopun kuulumiset. All’s well that ends well. Ja se IKEAn kuvasto kyllä oheni kummasti.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Arviointi

Kuudennen luokan arviointikriteerien sisältöjen kertaamiseen runsaasti apua opettajan materiaalissa

Opevinkit

Poimi Go for it! -sarjan opevinkit eriyttämiseen

Inspiraatiota opetukseen

Luokanopettaja kertoo, miten Go for it! -sarja toimii opetuksessa