3

Sähkö- ja automaatioala

Monipuoliset oppimateriaalit opetukseen ja opiskeluun

Uusi Sähkötekniikan perusteet on oppimateriaali, jossa on huomioitu monenlaiset opiskelijat. Visuaalisesti selkeä ja houkutteleva oppi- ja harjoituskirja tarjoavat konkreettisia käytännön esimerkkejä ja harjoitteita sähköalan opintoihin heti alusta saakka. Erityisesti kirja soveltuu sähkö- ja automaatioalan perustutkintoon opiskeleville, mutta teosta voi hyödyntää myös muilla aloilla, joilla tarvitaan sähköalan osaamista.

Sähkötekniikan perusteet oppikirja on jo ilmestynyt ja Sähkötekniikan perusteet Harjoituskirja ilmestyy keväällä 2024.

Tutustu uutuuteen paremmin virtuaalitilaisuuden tallenteelta

Uutuuden lisäksi tarjoamme sähköalan opintoihin alalla arvostetut Jukka Ahorannan tuoteperheet. Kokonaisuudet kattavat sähköalan opinnot ja toimivat monipuolisine sisältöineen myös alan käsikirjoina.

Ahorannan tuoteperheiden lisäksi saatavilla on vuonna 2019 ilmestynyt Automaatiotekniikan oppimateriaali sekä muita alan oppimateriaaleja. 

Uusi mallimme tekee oppimateriaalin hankinnan helpoksi!

Oppimateriaalimme ovat saatavilla painettuina ja digitaalisina. Tarjoamme nyt myös houkuttelevasti hinnoiteltuja digipaketteja, joiden avulla oppilaitos voi hankkia helposti ja kustannustehokkaasti digilisenssit opiskelijoille ja opettajille. 

Ammatillisen koulutuksen lisenssit ovat nyt joustavia

Sähkötekniikan oppimateriaaleihin voi hankkia myös oppilaitoslisenssit.  Digimateriaalit ovat saavuttaneet suuren suosion.

Oppilaitos hankkii jokaiselle opiskelijalle oman lisenssin. Lisenssit jaetaan opiskelijoille Sanoma Pron tunnushallinnassa.

Lisenssin voimassaoloaika alkaa siitä, kun lisenssi jaetaan opiskelijalle tai opiskelijan aiempi lisenssi on päättynyt. Lisenssejä on kahta pituutta 12 kuukautta ja 6 kuukauttaJoustavia lisenssejä on saatavilla digikirjoista ja opiskelijan digitehtävistä.

Digituotteita käytetään Sanoma Pro Kampuksessa. Oppilaitoslisenssi pitää sisällään digikirjan mahdollisine lisäaineistoineen. Aineiston opettajan digiaineistot ovat hankittavissa erikseen.

.

Digipaketit

Digipaketti on sujuva ja kustannustehokas tapa hankkia opiskelijan käyttöön Sanoma Pron pakollisten opintojen oppimateriaalit. Opettaja ja opiskelija saavat käyttöönsä laadukkaat tutkinnon perusteiden mukaiset digitaaliset oppimateriaalit. Digipaketin oppimateriaaleja käytetään Sanoma Pron helppokäyttöisellä ja jatkuvasti kehittyvällä Kampus-alustalla.

Digipaketin lisenssi sisältää kaikki kyseisen paketin tuotteet. Opiskelija saa käyttöoikeuden samanaikaisesti koko digipakettiin. Käyttöoikeuden voi jakaa opiskelijalle koska vain lisenssin voimassaoloaikana. 

Sähkötekniikan -digipaketti sisältää seuraavat oppimateriaalit:

 • Sähkötekniikka-lisenssi
 • Sähkötekniikka Opiskelukirja -lisenssi.

Tekniikan alan matemaattiset aineet -digipaketti A sisältää seuraavat oppimateriaalit:

 • Tekniikan laskutaito -lisenssi
 • Teknisten ammattien fysiikka ja kemia -lisenssi.

Tekniikan alan matemaattiset aineet -digipaketti B sisältää seuraavat oppimateriaalit:

 • Tekniikan matematiikka -lisenssi
 • Teknisten ammattien fysiikka ja kemia -lisenssi.


Opettajan digiaineistot

Sähköalalle on saatavilla opettajan digiaineistot opetuksen tueksi. Lisenssi hankitaan toimipisteelle ja se sisältää käyttöoikeuden kaikille toimipisteen opettajille. 

Tutustu Opettajan digiaineistoihin:

Tutustu Opettajan digiaineistoihin »

.

Näin hankit Sanoma Pron oppimateriaalit

Oppimateriaalien hankintakanavat:

 • Oppilaitokset voivat hankkia kaikki oppimateriaalit – painetut oppikirjat, lisenssit ja digipaketit välittäjiltä, kuten Kirjavälityksestä tai Kirjastopalvelusta, sekä Sanoma Pron verkkokaupasta.
 • Kuluttajat – esimerkiksi opiskelijat, joille oppilaitos ei hanki oppimateriaalia – voivat ostaa digikirjat ja painetut kirjat edelleen Sanoma Pron verkkokaupasta. Painettuja kirjoja on myynnissä myös jälleenmyyjillä. 

Oppilaitoslisenssien, digipakettien ja painettujen kirjojen tilaaminen oppilaitokselle:

 • Jokaiselle lisenssiä käyttävälle opiskelijalle pitää tilata oma lisenssi.
 • Oppilaitoslisenssi ja digipaketti avataan Sanoma Pron alustalla siihen toimipisteeseen, johon tilaus on tehty.
 • Lisenssiä ei voi siirtää toiseen toimipisteeseen, mutta opiskelijalle jaettu lisenssi seuraa opiskelijaa, vaikka opiskelija vaihtaisi toimipistettä tai oppilaitosta.
 • Painetut kirjat toimitetaan siihen oppilaitoksen toimipisteeseen, johon ne on tilattu.
 • Oppilaitos jakaa oppilaitoslisenssin ja digipaketin lisenssioikeuden erikseen opiskelijoille Sanoma Pron Kampus-alustalla.
 • Sinulla on 30 päivää aikaa perua jakaminen, jos jaoit lisenssin vahingossa väärin tai lisenssin saanut opiskelija peruikin osallistumisensa. Kun 30 päivää on umpeutunut, lisenssi katsotaan käytetyksi, eikä sitä voi tämän jälkeen palauttaa tai siirtää toiselle opiskelijalle. 

Ajankohtaista