3

Digitaalisuus opiskelussa

10 syytä ottaa Arttu-sovellus hyötykäyttöön

Arttu-sovellus avaa oppilaille uuden ulottuvuuden oppimisen maailmaan. Listasimme Artun parhaimmat puolet ja syyt siihen, miksi sovellus kannattaa pitää opetuksessa mukana.

1. Videot ja äänet käden ulottuvilla

Arttu on painettujen kirjojen käyttäjille suunniteltu sovellus, joka avaa oppikirjoihin sisältyvät video- ja äänisisällöt suoraan älypuhelimeen tai tablettiin. Sovelluksesta löytyy tuhansia videoita ja äänisisältöjä, ja määrä kasvaa koko ajan.

2. Sisältöjen pariin ilman kirjautumista

Kaikki materiaali on käytettävissä sovelluksessa ilman kirjautumista. Sovellus hyödyntää puhelimen kameraohjelmaa ja kuvatiedostoja, mutta käyttäjän tietosuoja on turvattu.

3. Maksuton kirjan käyttäjälle

Artun käyttöön ei tarvitse erillistä lisenssiä. Saat digisisällöt käyttöösi skannaamalla kirjan sivun Arttu-sovelluksella.

4. Sisällöt auki yhdellä skannauksella

Oppimateriaalin sisältöjen avaaminen onnistuu pieniltäkin oppilailta. Helppokäyttöinen sovellus tunnistaa sivun kameran avulla, minkä jälkeen sisältö avautuu näytölle. Sovellus näyttää myös kirjakohtaisesti sivut, joilla sisältöjä on.

5. 3D-hahmot herättävät kirjat eloon

Alkuopetuksessa Artulla on mahdollista katsoa Ystävien aapisen ja englannin Come with me! -sarjan 3D-sisältöjä. Ystävien aapisessa oppilaat pääsevät tekemään toiminnallisia kirjaintehtäviä yhdessä Aamoksen, Ullan ja Papun kanssa. Come with me! -sarjassa harjoitellaan englannin ydinlauseita ja kuvasanastoa hauskojen ötökkäystävysten kanssa.

6. Opetussuunnitelman mukainen sisältö

Kaikki Artusta löytyvät sisällöt ovat oppimateriaalin tekijöiden laatimia. Sisällöissä on huomioitu opetussuunnitelmassa asetetut tavoitteet.

7. Yksilöllinen oppiminen eri tasoilla

Arttu auttaa myös eriyttämisessä sekä ylös- että alaspäin. Sisällön kuunteleminen tai katsominen avaa käsiteltävää asiaa oppilaalle selkeämmin kuin pelkän tekstin lukeminen. Nopeammin etenevät oppilaat voivat puolestaan tutkia Artusta lisämateriaalia sillä aikaa, kun muu ryhmä perehtyy perusasioihin.

8. Positiivista ajankäyttöä puhelimella

Sovellus luo innostavasti sillan painetun oppimateriaalin ja digitaalisen sisällön välille. Arttu löytyy laitteesta, jota oppilaat käyttävät muutenkin paljon vapaa-ajallaan. Oppimateriaali on lähettyvillä koko ajan, ja opittujen asioiden kertaaminen on helppoa myös kotona.

9. Arttu on opettajan apulainen

Ennen kaikkea Arttu helpottaa opettajan työtä. Oppilaille voi antaa tehtäväksi kuunnella tai katsoa käsiteltyyn aiheeseen liittyvää lisämateriaalia ilman, että opettajan pitäisi hallinnoida ja jakaa sisältöjä erikseen.

10. Hauskaa oppimista

Opettajilta saamamme palautteen mukaan oppilaat käyttävät sovellusta innokkaasti. Arttu motivoi oppimateriaalin sisältöjen pariin, sillä sen käyttö on hauskaa!

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Digitaalisuus opiskelussa

Ystävien aapisen ja Come with me! -sarjan hurmaavat 3D-hahmot herättävät kirjojen sisällöt henkiin

Digitaalisuus opiskelussa

Arttu-sovellus tuo videot painettuihin oppimateriaaleihin

Ajankohtaista

Arttu-sovellus nousi yleisön suosikiksi parhaana oppimisratkaisuna – muutti käsityksen perinteisestä oppikirjasta