3

Tekijämme

Tutustu Tekijä pitkä matematiikka -sarjan tekijöihin

Tekijä pitkä matematiikka -sarjan tekijäryhmä koostuu kuuden ammattilaisen joukosta!

Tekijä pitkä matematiikka -sarjan tekijäryhmä koostuu kuuden ammattilaisen joukosta!

Kuvassa vasemmalta alkaen Jukka Lehtonen, Mika Leikas, Pertti Lehtinen, Jorma Tahvanainen, Päivi Kaakinen ja Paavo Heiskanen.

Jukka Lehtonen on lohjalainen lukion matematiikan lehtori ja tietokirjailija. Hän on ollut aikaisemmin mukana tekemässä lukion pitkän matematiikan Pyramidi-oppikirjasarjaa. ”Sanoma Pro panostaa täysillä huippumateriaalin tuottamiseen. Oppimisessa ykkösjuttu on oivaltaa vastaus kysymykseen ’miksi?’. Sen jälkeen ratkeaa usein melko helposti ongelma ’miten?’

Mika Leikas on matematiikan ja fysiikan opettaja Kuopion aikuislukiossa ja Kallaveden lukiossa Kuopiossa. “Tärkein motivaationi oppimateriaalien tekemiseen kumpuaa halusta tietää, missä matematiikan opetuksessa kulloinkin mennään ja mitä tulisi parantaa. Yhteistyö erinomaisen tekijäryhmän kesken pitää tietämyksen ajantasaisena. Vasta uusia materiaaleja laadittaessa itsellenikin on valjennut, mihin kaikkeen nykytekniikka matematiikan opetuksessa taipuu. Tekijä-sarjan käyttäjillä tulee olemaan käytössään ennennäkemättömän laaja valikoima opiskelun tukivälineitä, jollaisista itse en aikanaan osannut edes haaveilla. Uskon, että tämä antaa selvästi aiempaa suuremmalle määrälle opiskelijoita syvällisemmän ymmärryksen ja onnistumisen elämyksiä pitkän matematiikan opintojen aikana.”

Pertti Lehtinen opettaa pitkää matematiikkaa Turun Suomalaisessa Yhteiskoulun lukiossa. Hän on aikaisemmin tehnyt omaa oppimateriaalia koulukohtaisiin soveltaviin kursseihin, joihin ei löytynyt valmista materiaalia. Opiskelijat pitivät niistä ja siitä hän sai ajatuksen kysyä kirjaprojekteista Sanoma Prolta, joka on julkaissut jo pitkään laadukkaita ja helppolukuisia oppimateriaaleja. Hän nauttii opetustyössä erityisesti siitä, kun saa opiskelijat innostumaan matematiikasta ja ymmärtämään, miten tärkeä rooli sillä on jokapäiväisessä elämässä.

Jorma Tahvanainen opettaa fysiikkaa ja matematiikkaa Pohjois-Tapiolan lukiossa Espoossa. Työnsä ohessa hän kirjoittaa Tekijä, Pitkä matematiikka -sarjaa. Oppimateriaalin tekeminen on monen vuoden taukoamaton urakka. Sen tekee Jormalle palkitsevaksi innoittava asiantuntijaryhmä, joka yhdessä etsii ratkaisuja opettamisen haasteisiin.

Päivi Kaakinen opettaa sekä pitkää että lyhyttä matematiikkaa Järvenpään lukiossa. Hänen mielestään opetus on onnistunut, kun opiskelijat heräävät ajattelemaan ja tekevät kysymyksiä oppitunnin aiheista.

Paavo Heiskanen on matematiikan opettaja ja apulaisrehtori Kuopion Lyseon lukiossa. Pitkän matematiikan lisäksi hän opettaa matematiikkaa kansainvälisessä IB-ohjelmassa. Hän on tekijänä Yhteinen Tekijä -kirjassa sekä Tekijä, pitkä matematiikka -sarjassa. Paavon mielestä laadukas oppimateriaali syntyy luovan ja kokeneen tekijäryhmän sekä Sanoma Pron ammattilaisten yhteistyönä. Hän nauttii saadessaan olla mukana miettimässä pedagogisesti mielekkäitä oppimateriaaleja ja digitaalisia rikasteita matematiikan opetukseen. Matematiikan kursseillaan hän käyttää opiskelijoiden kanssa aktiivisesti CAS-laskentaa ja muita teknisiä apuvälineitä oppimisen tukena. Opetustyössä Paavon mielestä on parasta, kun saa opiskelijan oivaltamaan matematiikan kauneuden ja luotua opiskelijalle onnistumisen elämyksiä.

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Opiskeluvinkit

Pitkä vai lyhyt matematiikka – lukion vaikein yhtälö?