3

Tekijämme

Tutustu Ilmiö 7–9 Fysiikka -sarjan tekijöihin

Tekijäryhmä koostuu kolmesta ammattilaisesta.

Heikki Lehto on ollut päätoiminen oppikirjailija vuodesta 2013 alkaen. Sitä ennen hän toimi fysiikan opettajana Jyväskylän Lyseon lukiossa parikymmentä vuotta. Heikki on ollut sekä Fysiikka-sarjan että Ilmiö-fysiikan tekijänä sarjojen alusta alkaen. ”Hyvä fysiikan oppikirja pohjautuu kokeellisuuteen, herättää opiskelijan mielenkiinnon, niin yläkoulussa kuin lukiossakin, ja motivoi hänet tutustumaan fysiikan kiehtovaan maailmaan.”

Jukka Maalampi on tutkinut ja opettanut fysiikkaa Helsingin ja Jyväskylän yliopistoissa yli neljäkymmentä vuotta. Tällä hetkellä hän toimii fysiikan professorina Jyväskylän yliopistossa. Jukka on kunnostautunut tutkimuksen lisäksi fysiikan yleistajuistajana. Oppikirjojen tekijänä hän haluaa yhdistää näitä kahta puolta itsestään pyrkien esittämään asiat tieteellisen tarkasti ja samalla helppolukuisessa ja selkeässä muodossa. Hän liittyi Fysiikka-sarjan kokeneeseen tekijätiimiin kymmenisen vuotta sitten ja Ilmiö-sarjan tiimiin oppimateriaalia uudistettaessa. ”Toivon, että Fysiikka- ja Ilmiö-sarjat  saavan opiskelijat innostumaan fysiikan kauneudesta ja voimasta.”

Hannele Salonen on toiminut pitkään yläkoulun fysiikan ja matematiikan opettajana Espoossa ja ollut Ilmiö-sarjan tekijäryhmässä alusta lähtien. Hannelen kokemus työskentelystä erilaisten ryhmien ja oppilaiden parissa on vahvistanut sen, että oppilaat omaksuvat tietoa monin eri tavoin. Tämän vuoksi tarvitaan monipuolista oppimateriaalia, joka palvelee erilaisia oppijoita.

Opetuksessa on tärkeää korostaa, että fysiikka liittyy vahvasti kaikkeen, mitä ympärillämme tapahtuu. ”Ilmiössä asiat tuodaan lähelle arkielämää, mikä yhdessä kokeellisuuden kanssa herättää oppilaiden mielenkiinnon. Hyvä oppimateriaali syntyy oppikirjailijoiden ja kustantajan toimijoiden saumattomassa yhteistyössä.”

Tutustu Ilmiö Fysiikka -sarjaan »

Kenelle: Opettajat


Lue seuraavaksi

Tekijämme

Tutustu Ilmiö 7–9 Kemia -sarjan tekijöihin